Hasselnøddekugler med ristet kokosmel

Kikærtespread med gulerødder & oregano

{Sponsoreret indhold}

Mmm.. Hvis der er noget, der lækkert og særdeles simpelt at smække sammen, så er det krydrede spreads i alverdens afskygninger! Derfor forstår jeg da egentligt heller ikke, hvorfor jeg ikke får leget noget mere med lige netop dét 😅

I hvert fald gav denne herlighed mig lyst til at eksperimentere meget mere, for både bønner/linser, grøntsager og krydderier kan jo varieres i det uendelige og stadig være super ligetil 😍

Spreaden her er baseret på Toftkærs forkogte kikærter (som er ret så geniale, idet kogetiden minimeres til bare 10 minutter) samt gulerødder og er tilsmagt med oregano, spidskommen, salt, peber og lidt citron. Altsammen blendes blot til én skøn, cremet substans og kan så nydes som tilbehør til aftensmaden eller fx som smørelse på brødet som her, hvor jeg spiste den sammen med en spinatbolle 😋

Til en stor portion:

Start med at koge de forkogte kikærter i 10 minutter og hæld så vandet fra. Skyl et par gange under koldt vand. Når kikærterne er afkølet let, proppes de i en blender sammen med groftskårne gulerødder og de resterende ingredienser. Blend med nogle stop undervejs for at skrabe massen sammen. Brug gerne en stav, hvis der medfølger en sådan til din blender for at hjælpe massen på vej. Når konsistensen er ensartet, og spreaden er smagt til, hældes den over i glas/beholdere med låg og opbevares på køl ❤️

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hasselnøddekugler med ristet kokosmel