Plakater på væggen plus en rabatkode

Sommerlige & simple vegetarretter

{Reklame for Hälsans Kök}

Jeg har i samarbejde med det vegetariske brand Hälsans Kök udviklet tre lækre sommerretter, som ved hjælp af et minimum af ingredienser kan bikses sammen og nydes i selskab med skønne mennesker! Det er tre af Hälsans Köks vegetariske produkter, jeg her har fået fornøjelsen af at lege med. Således står menuen på spinatfladbrød med deres falafler, en krydret wokret, hvor Hälsans Köks grillede stykker spiller hovedrollen og endeligt en portobelloburger akkompagneret af deres lækre spinat- og osteburger 😋

Hvis der er noget, jeg er kæmpe fan af, så er det, når mine elskede spinatfladbrød kan spille en rolle ved middagsbordet! Jeg tror vitterligt aldrig, jeg bliver træt af de brød 😂 I forbindelse med at jeg fik Hälsans Köks falafler inden for døren, tænkte jeg, at en oplagt sommerspise ville være fladbrød med dertilhørende sprøde falafler og lækker dyppelse! Med nogle grøntsagsstave til eller lignende er det således en perfekt alternativ “tapas”, som med fordel kan nydes i det fri hen over sommeren 😍  – Og så er det altså bare lige en ekstra luksus, når halvdelen af retten (falaflerne) er lavet på forhånd og derved kun kræver en opvarming før nydelse! – Dét er da nemt 😍 Falaflerne fra Hälsans Kök er perfekt sprøde, og deres skønne krydring bringer straks Mellemøsten direkte til middagsbordet – ergo, et ideelt match til fladbrød 😋

Hälsans Kök har desuden i kategorien ingredienser det, de kalder “grillede stykker“. Dem har jeg som nævnt også leget med! De fungerer som en erstatning for kødstrimler og kan bruges til alverdens ting. Jeg forestiller mig fx, at de ville gøre sig godt som “kødelementet” til pitabrød eller lignende, men jeg fik nu lyst til at prøve stykkerne i en lækker wok beriget med kokosmælk, karry og risnudler samt et hav af grøntsager, hvilket funkede til perfektion 😋

Endeligt har jeg kreeret en snasket burger, hvor portobellosvampe agerer brød, og Hälsans Köks spinat- og osteburger spiller rollen som burgerbøfferne! Der er desuden en hjemmerørt mayo til, som gør det hele lidt ekstra smækkert 😉 Spinat- og osteburgerne fik blot en tur i ovnen, og resultatet blev hamrende lækkert! Mens ydret er knasende sprødt, er det grønne spinatindre nemlig ultra blødt og svampet med et smeltende osteelement. – Jeg er fan 😋

Men NU til de længe ventede opskrifter! 😜FLADBRØD MED FALAFLER & TAHINDIP: 3-4 personer:

FLADBRØD: Start med at optø spinaten. Væsker det meget, kan der hældes lidt af dette fra det optøede spinat. Blend havregryn til mel. Rør æg ud i spinaten med en gaffel og tilsæt så salt og rør rundt. Hæld til sidst melet ved og start med at piske med gaflen, men tag en dejskraber i brug for at få det hele vendt ordentligt sammen. Smag evt. til, om der er salt nok til stede. Placér klatter af dejen på bageplader beklædt med bagepapir og flad dem ud samt form dem runde til ønsket størrelse med dejskraberen. Drys med sesam og bag brødene ved 200°C/varmluft i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle let på en bagerist, før de befries fra bagepapiret, som trækkes forsigtigt af.

FALAFLER: Når fladbrødene er færdige med at bage, skrues ovnen ned på 180°C/varmluft. Når temperaturen er nået, kan falaflerne varmes i en bradepande beklædt med bagepapir i 12-15 minutter – mine var sprøde efter 12. Alternativt kan de steges på en pande efter pakkens anvisning.

TAHINDIP: Rør alle ingredienser sammen i en skål. Tilsæt vand skefuld for skefuld og vurdér konsistensen løbende. Jeg foretrækker en tykkere dressing, men kan du godt lide det mere flydende, tilsætter du blot vand derefter. Smag til, om der er tilpas salt/sødme/syre til stede. Justér evt. med lidt ekstra vand, hvis dippen får lov at stå inden servering, da den vil tykne lidt. Nyd fladbrødene med tahindippen, gulerodsstave og Hälsans Köks sprøde falafler ❤️

WOK MED GRILLEDE STYKKER: 3-4 personer:

 • 1 pakke Hälsans Kök grillede stykker
 • 1 pakke risnudler (200-250 g.)
 • 1 wokblanding fra frost (500 g.)
 • 2 dåser kokosmælk, light
 • 1 dåse bambusskud
 • 1 stor snackpeber eller 2 små
 • 2 løg
 • 1/2 squash
 • revet frisk ingefær (ca. 1 tsk.)
 • 3 tsk. karry
 • salt & peber
 • topping:

Start med at hakke løget til “halvbuer” og steg dem i lidt olie sammen med karry i en wok. Når de er let brunede, og karryen er brændt af, tilsættes den frosne wokblanding. Når den er nogenlunde optøet, vendes “halvbuer” af snackpeber og grove squashtern samt revet ingefær i retten. Dræn og skyl bambusskudene, før de tilsættes. Hæld kokosmælk i og rør godt rundt. Smag til med salt, peber og evt. mere karry. Lad det varme godt igennem, før de grillede stykker fra Hälsans Kök tilsættes og vendes sammen med det resterende. Prop til sidst risnudlerne i – de skal “presses” ned i wokken, for at varmen fra det resterende mørner og løsner “pastabundet”. Lad det hele simre i nogle minutter med omrøring undervejs, indtil nudlerne har rette konsistens og er blandet godt sammen med de resterende ingredienser. Nyd den færdige wok med pinjekerner og hampefrø og spis gerne med pinde for den fulde oplevelse 😉❤️

PORTOBELLOBURGERE: 2 personer:

 • 2 portobellosvampe
 • 1 pakke Hälsans Kök spinat- og osteburger
 • Forslag til grønt:
  • 1/2 agurk
  • hjertesalat
  • tomater
  • løg
 • Ketchup
 • Hjemmerørt mayo (1 glas):
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2,5 dl. smagsneutral olie (jeg brugte solsikkeolie)
  • salt/peber

SPINAT- OG OSTEBURGERNE: Bag burgerne i en forvarmet ovn på 180°C/varmluft i 12-15 minutter (mine var let gyldne og sprøde efter bare 12 minutter). Alternativt kan de steges som angivet på pakken. Mens “bøfferne” bager, røres den hjemmelavede mayo sammen, det grønne skylles og snittes, og svampene halveres nænsomt med en skarp kniv.

MAYO: Sørg for at alle ingredienser har samme temperatur; alle mine kom direkte fra køl. Start med at piske æggeblommer, sennep, salt og peber med en elpisker og tilsæt så olien i en fin lige stråle ganske langsomt. Jeg holdt et par pauser i forhold til at hælde undervejs, for at olien blev ordentligt absorberet. Når al olien er tilsat, og konsistensen er fast, smages der til, om der er en tilpas mængde salt/peber og sennep til stede. Hvis ikke, kan dette blot piskes i efterfølgende. Hæld mayoen i et tætlukket glas og opbevar den i køleskabet. Saml din burger med de varme spinat- og osteburgere, halverede portobellosvampe, mayo og ketchup samt alt det grønt, du ønsker og nyd ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plakater på væggen plus en rabatkode