Simpel, sund & sødmefuld banankage

Bananfladbrød aka. pandekager i ovnen med lakridskaramel

{Reklame for Castus}

Denne opskrift kom egentlig til ved lidt af et eksperiment. Og jeg må ærligt indrømme, at jeg ved dens vejs ende ikke var helt sikker på, om den var gal eller genial.. 😂

Faktisk var planen først at lave nogle cookies-lignende småkager, men da jeg ingen æg havde i hjemmet, var jeg godt klar over, at jeg nok ikke kunne forvente samme resultat, som jeg måske gik og forestillede mig. Da “kagerne” så var færdige i ovnen, kom de da også noget bløde ud og havde med garanti aldrig set skyggen af en cookie 😅 Jeg lod dem så afkøle på en rist, trak papiret af (hvilket skal gøres ret forsigtigt, da de er lidt skrøbelige), og der må jeg bare sige, at den der bløde, let klæg konsistens altså til enhver tid slår den sprødhed, der måtte være i småkager, hvis du spørger mig! 😋

Det lækreste ved fladbrødene her er nemlig, at de kan rulles, hvorved de nærmest fungerer som en pandekage – og at man ikke skal stå og svede over en oliebefængt pande for at nå samme resultat er altså noget, jeg er ret så stor fan af! Jeg prøvede først at smøre et bananfladbrød med peanut butter og rullede det sammen som en minipandekage, og det smagte himmelsk! Jeg havde dog lyst til at prøve lidt nyt, hvorfor jeg har udviklet en lakridskaramel til de bløde brød. Dén kombi funker altså! 😍

Udover bananer er fladbrødene sødet med blåbærpålæg fra Castus samt kokossukker. Begge ting bidrager virkelig med en delikat sødme! Resterende ingredienser er blot havregryn, havremælk og salt, og så fikses det hele ved hjælp af en stavblender! – Dét er da simpelt 😊

Til 10-12 stk bananfladbrød:

Til 1 lille glas lakridskaramel (200 ml.):

BANANFLADBRØD: Start med at brække bananer og frugtpålæg i mindre stykker og put dem i en skål, hvor de resterende ingredienser ligeledes tilsættes. Brug en stavblender til at blende det hele cremet og ensartet og smag til med salt. hæld klatter af dejen på to bageplader beklædt med bagepapir og bred klatterne ud til ønsket omkreds og tykkelse (helst ikke for tykke, da de da vil have svært ved at blive gennembagte). Bag fladbrødene ved 180°C/varmluft i 12-15 minutter. Lad dem afkøle helt på en bagerist, før du forsigtigt fjerner bagepapiret ved at trække det langsomt af, mens fladbrødene ligger med bagsiden opad. Nyd dem med lakridskaramel, peanut butter, eller hvad du lyster og opbevar eventuelle rester i en tætlukket frostpose på køl.

LAKRIDSKARAMEL: Udsten dadlerne og prop dem i en skål sammen med lakridspulver og først den ene dl. vand. Blend med en stavblender og justér væsken undervejs (hold et viskestykke over, mens du blender, da det sprætter meget). Når konsistensen er ensartet, tilsættes peanut butter, og der blendes igen indtil ønsket konsistens. Smag til med salt og hæld den færdige karamel i patentglas og opbevar på køl ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Simpel, sund & sødmefuld banankage