Saltkaramelkage med hasselnøddebund

Svampet peanut butter-brownie med skjulte bønner

{Reklame for Bonduelle}

Mmm.. Denne brownie er baseret på et ret så genialt produkt! – Jeg har nemlig fået lov til at lege med Bonduelles nye økologiske serie af bønner og gryn, som kommer i den smarteste indpakning! Produkterne er nemlig vakuumpakket, mens indholdet er dampet, hvorved de er klar til brug med det samme! – Dét er altså skønt og ligetil 😍

Udover at poserne er klar til brug med det samme, er nemme at transportere, og at indholdet består af udelukkende økologiske ingredienser af høj kvalitet, så indeholder de “bare” 150 g., hvilket er en super måde at undgå madspild på. Især dén tanke er jeg kæmpe fan af! 😊

Bonduelles nye lancering er altså genial som et nemt proteinsupplement i fx salater og veggiedeller, men som tidligere antydet skal opskriften her altså placeres i den lidt sødere kategori 😉

Brownien er ultra svampet, smager intenst af kakao og chokolade, og så skal der altså ledes længe efter indholdet af bønner! – De bidrager udelukkende med god mæthed, et ekstra proteinindhold og altså lækker tekstur 😋 – Jeg har brugt Bonduelles pose med sorte bønner, og derudover er brownien sødet med kokossukker samt tilsat et par andre simple godter (heriblandt den åbenlyse peanut butter, der også pryder overfladen), som gør kagen super nem og hurtig at bikse sammen 😍

Til en form på ca 23 x 25 cm:

Start med at blende havregryn til mel, hæld det over i en stor skål og tilsæt kakaopulver og salt. I en anden skål pisker du æg og kokossukker sammen med en elpisker indtil ensartet. Prop nu de sorte bønner i blenderen sammen med halvdelen af havremælken og blend, indtil væsken er ensartet, og bønnerne er helt blendet. Hæld nu “bønnemælken” over melblandingen i den store skål og vend også ægge-/sukkermikset over i skålen. Tilsæt olien og vend det hele godt sammen med en dejskraber – tilsæt de resterende 200 g. havremælk undervejs. Når dejen er ensartet og cremet, tilsættes 2 store spsk. peanut butter, som røres godt ud i dejen. Vend til sidst hakket chokolade i og hæld så dejen over i en bageform beklædt med bagepapir. Når dejen er bredt ligelidt ud i formen, fordeles der klatter af peanut butter i overfladen – 3-4 spsk – som til sidst ridses rundt i overfladen med enden af skeen for at lave et slags marmoreret mønster på toppen af kagen. Bag brownien i 30 minutter ved 200°C/varmluft og lad den så sætte sig under afkøling befriet fra bageformen før nydelse. Opbevar rester i en tætlukket beholder på køl ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Saltkaramelkage med hasselnøddebund