Rawbarer med frugtpålæg, tranebær & lakrids

Snasket julesnack med krydret bund & kanelkaramel

{Reklame for Toftkær}

Jeg elsker virkelig december! Faktisk elsker jeg bare alt, hvad der har med jul og julerier at gøre, så selvfølgelig er jeg da også ellevild over, at det officielt er kanelens måned, vi netop er trådt ind i! 😍

Denne snaskede julesag er derfor baseret på netop kanel! Der er nemlig kanel i både bund og top.. 😂 Bunden udgøres af Toftkærs julerulle, som er i serie med deres øvrige geniale dessertruller, der smager så hamrende lækkert, at man ikke skulle tro, det var nærende ingredienser, de består af 😋

Dessertrullen her med kakao, kanel og julekrydderier bringer præcis de julevibes, man måtte drømme om! Såvel duft som smag emmer af december og fungerer absolut perfekt til den kanelkaramel, jeg har valgt at fusionere rullen med 😍

Den cremede karamel bliver desuden efter en tur på frys toppet med intens mørk chokolade, så et knasende element lige fungerer som kronen på værket hér 😉

Til en brødform på ca. 10 x 24 cm:

DADELMASSE: Start med skære dessertrullen ud i mindre “humpler” for at blødgøre den over et vandbad eller i mikroovnen i 15 sekunder. Tryk så massen ud i en form beklædt med bagepapir (brug gerne noget af bagepapiret som låg til at trykke ovenpå) og sæt den evt. på køl, mens du laver kanelkaramellen.

KANELKARAMEL: Udsten dadlerne og prop dem i en skål eller foodprocessor sammen med de resterende ingredienser – bananen brækket i mindre stykker. Blend med en stavblender (eller i foodprocessoren) indtil cremet og ensartet. Stop et par gange undervejs for at skrabe massen sammen. Hæld karamellen oven på bunden (mængden er større, end hvad der skal bruges her, så gem resten til fx. grød eller brød), og når kagen har sat sig i fryseren, kan den smeltede mørke chokolade hældes over kagen. Lad chokoladen størkne, og nyd kagen direkte fra fryseren, hvor den ligeledes opbevares i en lufttæt beholder ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rawbarer med frugtpålæg, tranebær & lakrids