Links til likes fra '19

Rawkage med rombund & kaffekaramel

{Reklame for Toftkær}

Jeg har endnu engang leget med én af Toftkærs alt for lækre dessertruller. – I dag er det en opskrift med deres rulle med romsmag, der deles her på siden, og den rulle smager vitterligt af syndige romkugler fra bageren! 😍

Det bedste af det hele er, at Toftkærs dessertruller udelukkende er spækket med sunde og nærende ingredienser. Det vil sige, at rullens indhold hér udgøres af dadler, kakao, hasselnødder og jordnødder samt kakaonibs, solsikkeolie, vand og romessens! – Jeg vil evigt være kæmpe fan af, når produkters indhold stort set stemmer overens med det, man selv ville proppe i de ting, man måtte kreere derhjemme 😊

Nå, tilbage til lækkerbiskenen her! Der er tale om den skønneste rawkage, hvor bunden udgøres af Toftkærs romrulle trykket ud i en brødform, mens toppen udgøres af den lækreste, cremede kaffekaramel baseret på blandt andet dadler, mandelsmør, instantkaffe og vand! Hele molevitten tager nok maks et kvarter at bikse sammen, og så er der ellers – efter lidt tålmodig ventetid –  en skøn dessert klar til aftenkaffen eller eftermiddagshyggen 😋

Til en brødform på ca. 10 x 24 cm:

DADELMASSE: Start med skære dadelmassen ud i store “humpler” for at blødgøre den over et vandbad eller i mikroovnen i 15 sekunder. Tryk så massen ud i en form beklædt med bagepapir (brug gerne noget af bagepapiret som låg til at trykke ovenpå) og sæt den evt. på køl, mens du laver kaffekaramellen.

KAFFEKARAMEL: Prop de udstenede dadler i en skål sammen med de resterende ingredienser (start evt. med blot 2 tsk. instantkaffe og justér løbende) og blend det hele godt sammen med en stavblender. Stop et par gange undervejs for at skrabe massen sammen. Når konsistensen er ensartet, smages der til, om der skal tilsættes mere kaffe, salt eller lignende. Smør kaffekaramellen oven på rombundene og lad kagen sætte sig på køl i nogle timer eller natten over, før der skæres i den. Opbevar eventuelle rester i en lufttæt beholder i køleskabet ❤️

2 kommentarer

 • Yum – er der rester, sender du dem bare med luftpost, ikke? B-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • FitFoodbyFine

   Haha, de er desværre allerede nydt til fulde og er derfor pist borte 😞
   Men sender gerne næste gang! 😉❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Links til likes fra '19