Rawkage med ristet hasselnøddebund & nutellatop

Dadelbarer à la Maria Vestergaard

I dag vil jeg dele et lidt anderledes indlæg end normalt. Jeg har nemlig kastet mig ud i at kreere efter en opskrift – som hverken er én, jeg netop har udviklet, eller som jeg har fundet på min egen blog 😂

Jeg har nemlig været forbi den sødeste og super dygtige Maria Vestergaards blog og har der hapset hendes opskrift på de lækreste dadelbarer! Altså der indgår jo både peanut butter, chokolade, blandede nødder (og dadler) i kreationen, så det var nærmest selvskrevet, at jeg måtte give denne lækkerbisken et skud i mit eget køkken 😍

Og ja, lækkerbisken kan vi vist sagtens kalde den! De knasende dadelbarer smager hamrende godt og har en skøn harmoni mellem det sprøde chokoladelag, de knasende nødder og den bløde peanut butter-/dadelbund! 😋

Men nu har jeg jo aldrig pralet af at kunne følge en opskrift 100%.. Så jeg var da også lige ude i at fortolke lidt på Marias version 😇 Maria anvender blandt andet saltede peanuts i bunden, hvor jeg i stedet har brugt mandler, og på toppen har jeg valgt at drysse med ristede hasselnødder og valnødder. Desuden endte jeg vist også med at være lidt mere nærig med chokoladen i forhold til Maria – en fejl, jeg ikke tænker, jeg vil begå næste gang: For hvorfor gå ned på choko?! 😂

Du kan finde den oprindelige opskrift hos Maria Vestergaard her ❤️

Til en lille form på ca. 15 x 15 cm:

Start med at blende dadler, peanut butter og mandler indtil ensartet og sammenhængende. Stop et par gange undervejs for at skrabe siderne. Tryk så massen ud i en form bekædt med bagepapir. Smelt chokoladen og hak evt. nødderne imens. Hæld så den smeltede chokolade ud på bunden og drys straks med nødder. Lad det hele sætte sig på køl i et par timer, før den skæres ud i mindre barer. Opbevar disse i en lufttæt beholder på køl ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rawkage med ristet hasselnøddebund & nutellatop