Dadelbarer à la Maria Vestergaard

Mandelbarer med klistret karamel

Okay, lad os lige dvæle ved den der karamel for en stund.. Og den perfekte mandelbund også selvfølgelig. – Godt så, har du fået tørret det løbende mundvand væk fra hagen? 😉

Jeg kan lige så godt sige det: Jeg er gået fuldstændigt bar-amok herhjemme for tiden. Jeg tror, at jeg har lavet en ny portion barer mindst én gang om ugen, siden jeg delte denne opskrift herinde på bloggen (well, siden lidt før faktisk, for der skulle jo også lige et par smagsprøver til, før opskriften kunne lande på los bloggos 😇)

Men barerne er altså bare så ultratilfredsstillende, at jeg næsten ikke kan overskue tanken om ikke at have et lille lager på køl altid.. Der er nemlig noget med de konsistenser dér, der bare lokker fingrene hen mod barbjerget for at fortære den ene lækkerbisken efter den anden. Den bløde mandelbund med den klistrede karamel ovenpå og et knasende lag choko udenom kommer man nemlig ikke galt i byen med! 😋

Kreationen her er 100% inspireret af min tidligere baropskrift, hvor jeg blot her har lavet bunden af udelukkende mandler, hvilket giver en virkelig lækker smag! Og så er karamellen baseret på mandelsmør frem for peanut butter som i den forrige kreation. Endeligt er barerne selvfølgelig vendt i min yndlings mørke chokolade, som omkranser herligheden med et perfekt sprødt skjold 😍

Til brødform på ca. 12 x 25 cm:

Bund:

Karamel:

  • 150 g. friske dadler (udstenet vægt)
  • 150 g. mandelsmør
  • 0,5 dl. vand

Overtræk:

BUND: Start med at smelte kokosolien over et vandbad. Imens blender du mandlerne til så fint mel om muligt. Mål så 4 dl. af og kom dem i en skål og vend dem sammen med sirup og den smeltede kokosolie. Når massen er ensartet, trykkes den ud i en filmbeklædt brødform og sættes på køl, mens du laver karamellen.

KARAMEL & OVERTRÆK: Prop mandelsmør, dadler og vand i en blender/foodprocessor og blend. Skrab siderne et par gange undervejs, indtil en fast og cremet konsistens er opnået. Smør så karamellen oven på bunden, og sæt derefter den store “bar” på køl natten over, inden den skæres ud i mindre barer og vendes i smeltet chokolade. Lad barerne størkne på køl, og opbevar dem efterfølgende i en lufttæt beholder i køleskabet ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dadelbarer à la Maria Vestergaard