Veganske yoghurtis med jordbær

Veganske karamelsnitter

{Reklame for Green Choice}

Var det noget med en klistret karamel, der udover at være vegansk også smager som noget nær den ægte vare?! – Hvis svaret er ja, er du havnet rette sted 😍

Disse snitter er stort set gået hen og blevet et fast inventar i mit køleskab, da de bare er så yderst simple at smække sammen og desuden er klar til nydelse inden for relativ kort tid. – Og til historien hører selvfølgelig også, at de er en ret så vanedannende nydelse i form af deres smag og tekstur 😇

Hvad jeg næsten har mest optur over, er, at de er 100% dadelfrie og dermed er sødet med agavesirup i stedet. Dét gør, at det er meget nemmere at kunne lave dem stort set hele tiden, da jeg for det meste – eller altid – har en eller anden form for plantebaseret sirup stående i hjemmet i modsætning til dadler.

Bunden er således baseret på mandelmel, affedtet kokosmel, agavesirup og kokosolie fra Green Choice, mens karamellen udelukkende er lavet på Green Choices ultracremede peanut butter samt agavesirup og vand. – Som sagt: sååå simpelt 😋

Til 1 brødform på ca. 10 x 22 cm:

BUND

*Hvis du ikke har affedtet kokosmel, kan du sagtens blot anvende i alt 4 dl. mandelmel eller 2 dl. mandelmel og 2 dl. anden nøddemel af fx blendede ristede hasselnødder

KARAMEL

  • 175-200 g. creamy peanut butter
  • 0,5-1 dl. agavesirup (smag til) – alternative sirupper som ovenfor nævnt kan også bruges her
  • 0,5-1 dl. vand  (justér løbende)

BUND: Start med at koge noget vand, så kokosolien kan smeltes over et vandbad. Imens blender du mandlerne til mel, og måler 2 dl. af i en skål, hvor du også tilsætter den affedtede kokosmel. Vend den smeltede kokokolie og agavesiruppen sammen med melet, indtil det er en nogenlunde sammenhængende masse (anvender du kun mandelmel, vil massen være mere flydende i det, hvor den vil være forholdsvis fast med den affedtede kokosmel. Er den for smuldrende, kan mere sirup tilsættes). Tryk så dejen ud i en filmbeklædt brødform, og lad den sætte sig på køl, mens du laver karamellen.

KARAMEL: Prop peanut butter, 0,5 dl. agavesirup og 0,5 dl. vand i en blender og blend indtil ensartet. Skrab sammen og smag til, om der skal tilsættes mere sødme. Er karmellen for “tør”, tilsæt da lidt mere vand og blend endnu engang. Karamellen skal være forholdsvis fast og klistret. Når den ønskede konsistens er opnået, smøres karamellen oven på bunden, og den store “bar” skal så sætte sig på køl, før den skæres til snitter. – Bunden vil være helt hård, når den er klar. For en hurtigere proces kan “baren” sættes på frys, hvor den vil sætte sig i løbet af maks en halv time. Opbevar efterfølgende snitterne på køl ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske yoghurtis med jordbær