Lækker & smagfuld adventskonkurrence

Cremede peanut butter-kugler med sprødt chokoladeovertræk

Cremet, knasende og silkeblødt.. Hvis disse tre parametre lyder som noget, du kunne have lyst til at sætte tænderne i, så er du havnet ved rette opskrift! For disse peanut butter-kugler indeholder alle ovennævnte karakteristika – tilsat en intens chokoladesmag, et hint af sødme og så selvfølgelig den geniale smag af peanut butter! 😍

Faktisk kom idéen til disse kugler, da jeg stod for måske tyvende gang og lavede disse karamelsnitter, der går som varmt brød, hvorend jeg serverer dem. For dér er karamellen blot baseret på peanut butter, agavesirup og vand, og den bliver noget så elastisk og lækker! Så med dét in mente tænkte jeg, at det da måtte være noget nær en drøm blot at nøjes med denne karamel – trille den til kugler – og derefter vende den i mørk choko..

Og jeg må bare sige, at mine forestillinger holdt stik: De er virkelig uimodståeligt lækre! Både fra køl, men også fra frys. For spises de fra fryseren, så minder de faktisk nærmest om snickers-is, hvor den der kolde, bløde peanut butter-midte omkranses af et koldt og sprødt lag chokalde. Og nydes de fra køleskaet er de nærmest helt konfektagtige at indtage 😋 – Så altså win-win-situation uanset hvordan du spiser dem 😜

Til ca. 20 stk:

Prop alle ingredienser undtagen chokolade i en blender og blend med nogle stop undervejs for at skrabe siderne. Når konsistensen er så fast, at den kan trilles til kugler, er den klar. – Jo længere der blendes, desto fastere bliver massen. Smag evt. til, om der mangler salt. Tril massen til kugler, sæt dem i fryseren og lad dem sætte sig, så de er helt faste, når de skal vendes i chokoladen. Tag dem evt. ud fra fryseren i sektioner, så de sidste kugler ikke står og smelter for meget, inden de skal vendes i chokolade. Lad de overtrukne kugler sætte sig på køl eller frys og nyd dem derefter. Kan efterfølgende opbevares i både køleskabet og fryseren; opbevares de på frys, bliver de lidt mere à la små snickers-is frem for “bløde bidder” ved opbevarelse i køleskabet ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker & smagfuld adventskonkurrence