Sommerlig jordbærshake

Karamelbarer med en “kikset” havrebund

{Reklame for Simple Life By Trope}

Jeg tror helt ærligt, at jeg er tæt på at have overgået mig selv rawbarmæssigt med denne opskrift på karamelbarer med en kikseagtig bund! – For mums, hvor er den bare god 😋

Opskriften er inspireret af min seneste rawbarkreation, hvor såvel en klistret karamel som en kikseagtig bund er involveret. Jeg har dog prøvet at lege med en mere “økonomisk” udgave af baren, så man ikke bliver halvvejs ruineret, når afhængigheden sætter ind 😉

Derfor er bunden i baren her baseret på bare havregryn – blendet til mel – frem for enten nødder eller fedtreduceret kokosmel, som begge er råvarer i den dyere ende, og som gør sig gældende for min tidligere kreation. Jeg er selv kæmpefan af at kunne opnå et så hamrende lækkert resultat, som, jeg (og alle mine smagsdommere) synes, er tilfældet med barerne her, samtidigt med at de er baseret på ingredienser, som de fleste allerede har stående i køkkenet derhjemme 😍

Udover kiksebunden, som er baseret på havregryn, kokosolie og Simple Life By Tropes nyeste skud på stammen: daddelsirup, besidder baren en karamel, som er et miks af peanut butter og cashew butter, der igen er sødet med daddelsirup. Med dette miks af nøddesmør synes jeg, at jeg opnår en konsistens og smag, som er helt genial, men alle former for nøddesmør kan sagtens bruges – både med og uden miks! Til slut er barerne selvfølgelig vendt i mørk chokolade som den endelige prik over i’et 😇

Til en brødform på 12 x 25 cm:

BUND

  • 4 dl. havregryn
  • 3 spsk. kokosolie med top (i fast form)
  • 0,5 dl. daddelsirup (alternativ: agavesirup, kokossirup eller ahornsirup)

KARAMEL

OVERTRÆK

BUND: Start med at sætte kokosolien til at smelte. Imens blendes havregryn til mel og hældes over i en skål. Her tilsættes den smeltede kokoksolie og siruppen, som vendes godt sammen ved hjælp af en dejskraber og efterfølgende håndkraft. Tryk “dejen” ud i en brødform beklædt med film (jeg bruger noget af filmen som låg for at kunne trykke og forme dejen ordenligt). Sæt bunden i fryseren og lad den sætte sig, mens du laver karamellen.

KARAMEL: Prop alle ingredienserne i en blender – med kun lidt af vandet til at starte med; afhængigt af den nøddesmør du bruger, er vandforholdet nemlig forskelligt: Peanut butter kan tage mere vand uden at blive for flydende, mens cashew butter ikke kan blendes cremet ved for meget vand tilsat. Blend indtil ønsket konsistens og smag til, om forholdet mellem salt og sødme er, som du ønsker. Bunden bør nu være hård, og karamellen kan smørres ovenpå. Lad hele baren sætte sig i fryseren, indtil karemellen er nogenlunde fast – lad den ikke stå i for mange timer, da der da er risio for, at top og bund går fra hinanden, når du skærer den op. Efter baren er skåret ud i passende bidder, sættes stykkerne i fryseren, mens chokoladen smelter.

OVERTRÆK: Smelt den mørke chokolade og kokosolien, og tag så barene ud i sekvenser, så de er så frosne som muligt, når de skal vendes i chokoladen. Jeg bruger en gaffel og en lille plasticske til denne proces og sætter de overtrukne barer over på et spækbræt beklædt med stanniol. Lad barerne sætte sig i køleskabet, før de efterfølgende flyttes over i en lufttæt beholder og opbevares i køleskabet ❤️

*Note: Jeg anvender kokosolie i den smeltede chokolade, når jeg ikke bruger denne helt mørke variant, da de mindre mørke varianter har tendens til at være lidt tykke i konsistensen og knapt så skinnende ved størkning. Dette bidrager kokosolien med. Både smagsneutral kokosolie samt med smag kan bruges – dog bliver smagen henad bounty ved brug af den ikke-smagsneutrale kokosolie, hvilket også er ret lækkert.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerlig jordbærshake