Krydderkagebrød med sød kartoffel

Svampede bananmuffins med lækker daddelganache

{Reklame for Simple Life by Trope}

Var det noget med svampede, sødmefulde og yderst velsmagende bananmuffins med en perfekt cremet ganache ovenpå? – Og så ovenikøbet i en sund og nærende udgave?! 😍

– Så er du havnet rette sted! For disse muffins er nemlig alt det, som står beskrevet ovenfor. Selve muffinen har fået sin svampethed fra indholdet af bananer, og udover netop bananen har den fået sin sødme fra Simple Life by Tropes lækre daddelsukker. Dette sukker, som jeg også har anvendt i disse bountybarer, er jeg kæmpe fan af, idet det søder på en meget delikat og ikke “overdøvende” måde. Derudover har det fiberrige sukker den effekt, at en ellers våd dej – som i dette tilfælde – formår at sætte sig under bagningen, mens resultatet forbliver ultrasvampet 😋

Den nærmest uundværlige ganache på toppen af muffinen er ikke bare cremet og lækker formbar. Den er også ultrasød og lækker intens i smagen af kakao. Faktisk er den baseret på min opskrift på Nøddefri nutella, som netop har den perfekte konsistens til at blive formet i fint mønster ved hjælp af en sprøjtepose, som jo bare opper ethvert kagegame, ikke sandt? 😉

Til 10-12 muffins (afhængigt af muffinform):

Daddelganache:

  • 150 g. friske dadler (udstenet vægt)
  • 150 g. peanut butter
  • 2 spsk. kakaopulver
  • Ca. 1 dl. vand (justér løbende)
  • Lidt salt
  • Evt. lidt citronsaft

MUFFINS: Prop alle ingredienserne i en blender og blend, indtil dejen er cremet og helt glat. Stop et par gange undervejs for at skrabe siderne. Hæld dejen i silikonemuffinsforme (disse er lettere at befrie muffinsene fra efter bagning), og bag muffinsene i 20 minutter ved 170°C/varmluft. Sæt de færdigbagte muffins til afkøling på en bagerist, og befri dem først fra formene, når de er kølet nogenlunde af, for at muffinsene slipper formene lettere.

DADDELGANACHE: Prop de udstenede dadler i en blender sammen med de øvrige ingredienser – start med 0,5 dl. vand. Blend med et par stop undervejs for at skrabe massen sammen, og justér løbende med væske, indtil konsistensen er cremet og ikke for våd. Smag til, om der er tilpas med salt og citrus tilsat. Prop ganachen i en sprøjtepose med en ønsket tyl i bunden, og sprøjt så muffinsene med ganachen, når de er helt kolde. Drys med lidt ekstra hampefrø på toppen som pynt. Opbevar eventuelle rester i en tætlukket beholder på køl ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krydderkagebrød med sød kartoffel