Æbleskiver med kardemomme & vanille

Hjemmelavet karamel – på den helt naturlige måde

Jeg tror næsten, at denne skefuld smager, lige akkurat som en bid af himlen ville gøre 😉

Hvis du pludselig rammes af trangen til noget sødt, er denne ekstremt simple opskrift på hjemmelavet karamel i den grad værd at kende til! Den kræver blot to ingredienser (hvis vand vel at mærke tælles med) samt en god blender eller foodprocessor. Og for at det ikke skal være løgn, indeholder karamellen ligefrem vitaminer, mineraler og gode fibre, som holder mavsen i gang, samtidig med at du får en eksplosion af sødme i munden 😉 – Gør derfor dig selv den tjeneste at indtage noget godt fedt og protein til den søde snack, så du undgår at blodsukkeret går helt amok grundet den forholdsvis høje dosis af frugtsukker, som altså følger med herligheden her 😀

Jeg har lagt en opskrift på raw brunkager op, hvori karamellen indgår, men som et lille tip kan du altså inkorporere den lige dér, hvor du ønsker et sødt input – eksempelvis oven på din skyr, din grød eller bruge den som basis for en sund Nutella. Du kan selvfølgelig også bare have den stående i køleren, så du hurtigt lige kan snuppe dig en sød mundfuld, når lysten er dertil 😉

Til denne portion har jeg brugt:

  • 12 dadler med sten (disse er de blødeste og giver den bedste konsistens)
  • Ca. 0,75-1 dl vand

Start med at udstene dadlerne, smid dem i en blender og findel dem en hurtig gang. Nu tilsætter du vandet varsomt, så du gradvist kan justere konsistensen: jo mere vand desto mere flydende – kommer du til at overdosere vandmængden, tilsætter du blot flere dadler. Når du er tilfreds med din karamel, hælder du den på glas og opbevarer den på køl <3

Tip: Prøv at tilsætte frysetørrede frugter såsom hindbær, brombær, jordbær eller lignende i blendeprocessen. Dette giver et lækkert, friskt modspil til de søde dadler 🙂

 

4 kommentarer

  • Josefine

    Hej Laura! Den kan faktisk holde sig pænt længe – i hvert fald 14 dage i et tætlukket glas på køl. Men har højst sandsynligt haft mit stående længere

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

    Hej Laura! Den kan faktisk holde sig pænt længe – i hvert fald 14 dage i et tætlukket glas på køl. Men har højst sandsynligt haft mit stående længere

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Hvor længe kan ‘karamellen’ holde sig i køleskabet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Hvor længe kan ‘karamellen’ holde sig i køleskabet?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æbleskiver med kardemomme & vanille