Marmorkage med banan & kokos

Hjemmelavet chokolade på 10 minutter

Når tiden er knap.. Så lav chokolade!

10 minutter kan vi vist alle lige sætte af. Og når der er tale om, at chokolade med lækkert knæk, perfekt sødme og rig kakaosmag er resultatet, så er der vist ikke så meget at overveje 😉

Jeg er blevet helt bidt af at lave min egen chokolade; mest af alt fordi det er så utroligt nemt, kræver blot tre ingredienser (to hvis ikke man behøver sødning, hvilket dog godt kan blive en lidt bitter fornøjelse) og kan varieres i det uendelige: prop vanillepulver i for en anderledes smag, tilsæt nødder for lækkert crunch eller lav peanut butter cups (opskrift kommer) for en utrolig tilfredsstillende snack 🙂

Chokolade med pistacienød

Du kan bruge såvel silikoneforme som hårde forme (grundet kokosolien vil dine chokolader falde perfekt ud af denne ved et hårdt bank i bordpladen), og når dine små herligheder er færdige, kan de med fordel opbevares i fryseren for at bevare det perfekte knæk. –  Og bare rolig: chokoladerne kan spises direkte fra fryseren uden at sætte “gebisset” på spil 😉

Chokolade med brombærkaramel (blend blot dadler, sukrin, frysetørrede brombær og vand)

Chokolade med brombærkaramel (blend blot dadler, sukrin, frysetørrede brombær og vand)

For at lave vanedannende god og helt lovlig chokolade skal du bruge:

  • Kokosolie (både med og uden smag kan anvendes)
  • Kakaopulver
  • Isis Perfect Sød (eller din foretrukne sødning – har dog kun erfaring med denne flydende variant)

Start med ved absolut laveste varme at smelte kokosolien hvorefter du rører kakaopulveret ud deri, til du har en klumpfri, flydende masse. Smag nu til med sødemiddel (ca. 1 spsk. pr. 3 spsk. kokosolie/kakaopulver – dette afhænger dog helt og holdent af smag og behag). Når du er tilfreds med smagen, hælder du massen i en form og sætter den i fryseren, hvor den størkner inden for 5 minutters tid. Opbevar chokoladerne i formen eller vend dem ud i en lufttæt beholder så du altid lige har en lækker antioxidantsnack stående i fryseren <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marmorkage med banan & kokos