Svampet & glutenfrit gulerodsbrød | Moist & gluten-free carrot bread
Jeg har taget udgangspunkt i mine elskede glutenfrie gulerodsboller, som jeg bare altid MÅ have i fryseren. Jeg har dog i denne opskrift blot gjort brug af æggehvide frem for hele æg, da jeg havde en god sjat stående fra Bodylab, som skulle bruges 🙂
Til 1 brød skal du bruge / serves 1 bread:
- 500 g. gulerødder (skrællet og vasket) / 500 g carrots (peeled and washed)
- 350 g. pasteuriseret æggehvide / 350 g pasteurized egg white
- 300 g. havregryn / 300 g quick oats
- 70 g. solsikkekerner / 70 g sunflower seeds
- 30 g. græskarkerner / 30 g pumpkin seeds
- 1 tsk. salt / 1 tsp salt
Start med at blende havregryn til mel og hæld dette i en skål hvor du mikser med kerner og salt. Blend de klargjorde gulerødder til en fin puré (stop et par gange for at skrabe siderne) og vend denne i melblandingen. Tilsæt nu æggehvide og vend det hele godt sammen med en dejskraber indtil du har en ensartet dej af “farskonsistens”. Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir og glat toppen ud med en våd dejskraber. Drys et par solsikkekerner ovenpå og tryk dem let ned i massen med skraberen. Bag brødet ved 180°C i 60 minutter. Befri forsigtigt brødet fra papiret og sæt til afkøling på en bagerist. Opbevar efterfølgende brødet i en frostpose på køl <3
English:
First up, blend the oats into a fine flour, then pour it into a bowl where you mix it with seeds and salt. Next up you blend the peeled and washed carrots until you reach a purée (you may stop a few times in order to scrape down the sides). Mix the purée with the flour base and pour in the egg whites. Combine everything well by using a spatula. Pour the homogeneous and slightly sticky dough into a loaf tin lined with parchment paper and even out the top with a wet spatula. Drizzle with a few sunflower seeds and press them down a bit with the spatula. Bake the loaf at 180°C for 60 minutes and then, carefully, release it from the paper. Let cool on a baking rack and store in a freezer bag in the fridge afterwards <3
(Indlægget indeholder affiliate links)
Ingen kommentarer endnu