Eksotisk no bake brownie | Exotic no bake brownies

Svampet & glutenfrit gulerodsbrød | Moist & gluten-free carrot bread

Perfekt saftigt “franskbrød” med sprød skorpe <3 (English recipe below)

Åååh, hvor jeg bare elsker at sætte tænderne i en god skive brød, hvor skorpen med et perfekt bid omkranser en lækker, klæbrig, svampet og fugtig midte! – Kan du også nærmest fornemme følelsen? 😉

Dette gulerodsbrød besidder præcis de egenskaber, jeg efterlyser ovenfor, og samtidig er det sprængfyldt med kerner, grønt – eller gult – (surprise) og kræver i alt blot seks ingredienser. Det er tilmed glutenfrit, mælke-/laktosefrit, sukkerfrit, og hvad vi ellers kan komme på af skændsler 😉

Jeg har taget udgangspunkt i mine elskede glutenfrie gulerodsboller, som jeg bare altid MÅ have i fryseren. Jeg har dog i denne opskrift blot gjort brug af æggehvide frem for hele æg, da jeg havde en god sjat stående fra Bodylab, som skulle bruges 🙂

Til 1 brød skal du bruge / serves 1 bread:

  • 500 g. gulerødder (skrællet og vasket) / 500 g carrots (peeled and washed)
  • 350 g. pasteuriseret æggehvide / 350 g pasteurized egg white
  • 300 g. havregryn / 300 g quick oats
  • 70 g. solsikkekerner / 70 g sunflower seeds
  • 30 g. græskarkerner / 30 g pumpkin seeds
  • 1 tsk. salt / 1 tsp salt

Start med at blende havregryn til mel og hæld dette i en skål hvor du mikser med kerner og salt. Blend de klargjorde gulerødder til en fin puré (stop et par gange for at skrabe siderne) og vend denne i melblandingen. Tilsæt nu æggehvide og vend det hele godt sammen med en dejskraber indtil du har en ensartet dej af “farskonsistens”. Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir og glat toppen ud med en våd dejskraber. Drys et par solsikkekerner ovenpå og tryk dem let ned i massen med skraberen. Bag brødet ved 180°C i 60 minutter. Befri forsigtigt brødet fra papiret og sæt til afkøling på en bagerist. Opbevar efterfølgende brødet i en frostpose på køl <3

English:

First up, blend the oats into a fine flour, then pour it into a bowl where you mix it with seeds and salt. Next up you blend the peeled and washed carrots until you reach a purée (you may stop a few times in order to scrape down the sides). Mix the purée with the flour base and pour in the egg whites. Combine everything well by using a spatula. Pour the homogeneous and slightly sticky dough into a loaf tin lined with parchment paper and even out the top with a wet spatula. Drizzle with a few sunflower seeds and press them down a bit with the spatula. Bake the loaf at 180°C for 60 minutes and then, carefully, release it from the paper. Let cool on a baking rack and store in a freezer bag in the fridge afterwards <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eksotisk no bake brownie | Exotic no bake brownies