Rå cookies med kanel & ærteprotein | Raw cookies with cinnamon & pea protein

Raw havtornkage med karamel | Raw sea buckthorn cake with caramel

Råt, delikat og helt perfekt! <3 (English recipe below)

Denne raw kage er simpelthen et “must try”. Bunden er så lækker at tygge sig igennem og er faktisk helt fri for nødder (altså lige set bort fra kokos, som jo i realiteten er en nød..) – Smagen minder mig helt om de ret så syndige digestivekiks 😀 Kagen er lavet på super simple ingredienser, og har man ikke havtornpulver i huset, kan dette sagtens udelades!

Jeg er dog ret pjattet med det let syrlige pulver, som jeg tidligere har lavet en utrolig lækker ganache ud af! – Pulveret har jeg fra Earth nordic.

Til at toppe hele herligheden af med har jeg lavet en simpel karamel, som sikrer et snasket og smagfuldt resultat! På bloggen finder du op til flere kreationer med hjemmelavet karamel, fordi det simpelthen er så nemt, lækkert og justérbart! 😀 – En basisopskrift finder du lige her.

Til en lille form / for a small container:

BUND / BASE:
  • 200 g. friske dadler (udstenet vægt) / 200 g fresh dates, pitted
  • 130 g. havregryn / 130 g quick oats
  • 40 g. kokosmel / 40 g shredded coconut
  • 10 g. havtornpulver / 10 g sea buckthorn powder

KARAMEL / CARAMEL:
  • 100 g. friske dadler (udstenet vægt) / 100 g fresh dates, pitted
  • 30 g. peanut butter / 30 g peanut butter
  • 3 tsk. carobpulver / 3 tsp carob powder
  • 1,5 dl. vand / 1,5 dl water

BUND: Blend alle ingredienserne i din foodprocessor med et par stop/”puls” undervejs indtil massen begynder at samle sig og er let klistret. Tryk den ud i en filmbeklædt plasticform (brug noget af filmen som låg til at trykke ovenpå) og sæt den i fryseren mens du laver karamellen.

KARAMEL: Alle ingredienser blendes ensartet i foodprocessoren. Skrab siderne et par gange for at få det hele med. Hæld den færdige karamel over bunden og lad den sætte sig nogle timer i fryseren. Når den er fast, kan den skæres ud til kagestykker med en varm, våd kniv. Opbevares enten på køl eller frys i en lufttæt beholder <3

English:

BASE: Blend all the ingredients in your food processor with a few “pulses” until combined and slightly sticky. Press the dough into a plastic tin lined with plastic wrap (use some of the wrap as a lid to make the pressing easy). Pop in the freezer while making the caramel.

CARAMEL: Blend all the ingredients in your food processor until homogeneou
s. Scrape down the sides a few times in order to get everything incorporated. Pour the caramel on top of the base and let set for some hours in the freezer. When once set you can cut into pieces with a warm, wet knife. Store in the fridge or the freezer in an airtight container <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rå cookies med kanel & ærteprotein | Raw cookies with cinnamon & pea protein