Frugtige fudgestykker | Fruity fudge bites

Bananbrød med blåbær & mandelmel | Banana bread with blueberries & almond meal

Mmm, svampet og sødt bananbrød med marcipannoter <3 (English recipe below)

Jeps, dette alt for lækre brød indeholder nemlig hjemmekværnet mandelmel, som bidrager med den dejligste marcipanlignende smag! Og sammen med søde overraskelser i form af blåbær er det altså svært at holde sig til blot to skiver 😉

Brødet er udover at være gluten- og sukkerfrit også meget nemt at gøre fuldstændigt vegansk, hvis man ønsker denne mulighed. Det er nemlig helt valgfrit, hvilken mælketype man propper i, da alt fra soya-, havre- og mandelmælk til helt almindelig skummet- og minimælk fungerer perfekt i denne opskrift 🙂

Jeg har som sagt brugt hjemmelavet mandelmel som supplement til mine elskede havregryn blot for at variere lidt og eksperimentere mig frem til nye smagskombinationer. Og det er bestemt ikke sidste gang, at denne slags mel bliver anvendt dømt ud fra det endelige resultat!

Jeg brugte lækre mandler fra World of Nuts, som blot kom en hurtig tur i foodprocessoren, og vupti så var der mel; nemmere bliver det jo ikke! 😉

Til 1 brød / serves 1 loaf:

  • 3 store bananer (ca. 310 g.) / 3 large bananas (approx. 310 g)
  • 200 g. mælk (din foretrukne variant) / 200 g milk of choice
  • 200 g. havregryn / 200 g quick oats
  • 150 g. mandler / 150 g almonds
  • 100 g. blåbær + til pynt (jeg brugte frosne) / 100 g blueberries + for garnish (I used frozen ones)
  • 10 g. kokossirup (valgfrit, men giver ekstra sødme, hvis bananerne ikke er godt modne) / 10 g coconut syrup (optional – but adds extra sweetness if the bananas are not 100% ripe)

Start med at blende havregryn og mandler til en ensartet mel. Tilsæt de restende ingredienser på nær blåbær og blend til ensartet og cremet. Hæld dejen over i en skål, hvor du vender blåbærerne i. Fordel dejen i en brødform beklædt med bagepapir og pynt med lidt ekstra blåbær. Bag ved 200°C i 40 minutter og befri så fra bagepapiret og sæt til afkøling på en bagerist. Opbevar brødet i en frostpose på køl <3

English:

Start with blending the oats and the almonds into a fine meal. Then add the rest of the ingredients except from the blueberries and blend until homogeneous and creamy. Pour the dough into a bowl and stir in the blueberries. Pour the mixture into a loaf tin lined with parchment paper and decorate with a few blueberries. Bake the loaf at 200°C for 40 minutes and release from parchment paper right away in order to let cool on a baking rack. Store the loaf in a freezer bag in the fridge <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frugtige fudgestykker | Fruity fudge bites