Minibrød med sød kartoffel & ærteprotein | Sweet potato mini loaves with pea protein

Energibarer med kaffe & kakaofibre | Energy bars with coffee & cocoa fibre

Mmmm.. Et fiberrigt og chokoladet koffeinkick <3 (English recipe below)

Med disse kaffebarer er man altså sikret en ultimativ snack! – Hvis man vel at mærke nyder smagen af kaffe selvfølgelig 😉 – Går man helst uden om denne, kan den brune drik sagtens udelades til fordel for en mere dominerende chokoladesmag 🙂

Barerne har en super lækker chewy konsistens, et perfekt knas fra de tilsatte chokoladestykker og fungerer bare helt genialt som en lille snack, når lysten til lidt sundt mums melder sig på banen i løbet af dagen 🙂

Herlighederne her er ekstra rige på kostfibre, da jeg har tilsat kakaofibre fra Natuzone, som i modsætning til det mere bitre, almindelige kakaopulver har en super delikat og sød chokoladesmag. Jeg har også tidligere lavet en eksotisk nobake brownie og de lækreste kugler med det fiberrige produkt, så jeg kan KLART anbefale at give sig i kast med dette naturlige pulver!

Til en lille form / for a small container:

  • 220 g. friske dadler (udstenet vægt) / 220 g fresh dates, pitted
  • 150 g. havregryn / 150 g quick oats
  • 30 g. kakaofibre / 30 g cocoa fibre
  • 30 g. mørk chokolade (jeg brugte denne) / 30 g dark chocolate (I used a 92% variety sweetened with coconut sugar)
  • 2-3 tsk. instant kaffe (jeg brugte 3, brug 2 for knap så stærk) / 2-3 tsp instant coffee (I used 3, use 2 for a less strong result)

Start med at blende de udstenede dadler med havregryn, kakaofibre og den frysetørrede kaffe i en foodprocessor. Når det er finthakket og så småt begyndt at hænge sammen, tilsætter du chokoladen brækket i et par grove stykker og blender det hele sammen med et par puls undervejs. Når massen har samlet sig/kan formes, når man presser den mellem fingrene, trykker du dejen ud i en filmbeklædt form (brug noget af filmen som låg til at trykke ovenpå) og sætter på køl. Når den har sat sig, kan den skæres ud i mindre barer, som opbevares i en lufttæt beholder på køl <3

English:

Blend the pitted dates with the oats, cocoa fibre and the freeze dried coffee in a food processor. When finely chopped and starts gathering you add the chocolate – roughly broken into smaller pieces. Blend with a few pulses until the lump is combined/holds its shape when squeezed between two fingers. Press it into a small container lined with plastic wrap (use some of the wrap as a lid to make the pressing easy) and set in fridge. When once set, you can cut into bars and store in an airtight container in the fridge <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minibrød med sød kartoffel & ærteprotein | Sweet potato mini loaves with pea protein