Energibarer med kaffe & kakaofibre | Energy bars with coffee & cocoa fibre

Bananbrød med kokos, kakaofibre & chokolade | Banana bread with coconut, cocoa fibre & chocolate

Et fiberrigt, mumset og chokoladet bananbrød <3 (English recipe below)

Jeg har igen igen forenet alle de uimodståeligt lækre sager i én og samme opskrift. – Og det blev atter engang til en ny version af den kreation, jeg nok har flest af på min blog – nemlig bananbrødet! 😉

Men jeg må bare erkende, at jeg aldrig bliver træt at det sindssygt lækre resultat, man opnår ved brug af denne frugt i bagværk. Jeg mener, hvem kan i grunden sige nej til en svampet, saftig, sød og særdeles velsmagende mundfuld, som bananen i allerhøjeste grad garanterer? – Ja ikke mig i hvert fald! 😉

Jeg blander ofte kokosmel i mine bananbrød, da jeg for det første bare elsker smagen af kokos, men også fordi det spiller så utroligt godt sammen med banan! Derfor er melet selvfølgelig også at finde i denne variant. Jeg har ligeledes brugt kakaofibre fra Natuzone, der, ligesom i mine andre opskrifter med produktet her på bloggen, tilfører brødet en lækker og mild chokoladesmag.

div>

For at give den ekstra gas på chokodelen tilføjede jeg også lidt 92% chokolade til herligheden både som spåner til toppen og stykker inde i selve brødet, så man støder på lækre overraskelser, når først man skærer det op 😉

Til 1 brød / serves 1 bread:

  • 1 stort æg / 1 large egg
  • 3 store bananer / 3 large bananas
  • 300 g. mælk (dine foretrukne variant) / 300 g milk of choice
  • 250 g. havregryn / 250 g quick oats
  • 50 g. kokosmel / 50 g shredded coconut
  • 30 g. kokosirup el. lignende (valgfrit, hvis bananerne er søde nok) / 30 g coconut syrup or something similar (optional if the bananas are sweet enough)
  • 30 g. mørk chokolade + lidt til spåner ( jeg brugte denne) / 30 g dark chocolate + a bit for shavings (I used a 92% variety sweetened with coconut sugar)
  • 25 g. kakaofibre / 25 g cocoa fibre

Start med at blende havregryn, kokos og kakaofibre til en ensartet mel. Tilsæt de resterende ingredienser på nær chokolade. Blend indtil cremet og ensartet med et par stop undervejs for at skrabe siderne. Bræk chokoladen i mindre stykker, tilsæt dem til blandingen og blend kort for at mikse dem ind i massen. Hæld dejen over i en brødform beklædt med bagepapir og riv et par chokoladespåner over toppen ved brug af en kartoffelskræller. Bag brødet ved 200°C i 35 minutter og befri forsigtigt fra bagepapiret så det kan afkøle helt på en bagerist. Opbevar brødet i en frostpose på køl <3 – Smør det gerne med en lækker, hjemmelavet nøddesmør som jeg 😀

English:

Start with blending the oats, coconut and cocoa fibre into a fine meal. Then add the rest of the ingredients except from the chocolate and blend until creamy and homogeneous with a few stops in order to scrape the sides. Break the chocolate into smaller pieces, add them to the mixture and blend shortly just to incorporate them in the dough. Pour it into a loaf tin lined with parchment paper, shred a few chocolate shavings on top of the bread by using a potato peeler and bake at 200°C for 35 minutes. carefully, release the bread from the paper and let cool on a baking rack. Store the bread in a freezer bag in the fridge <3 – Spread with homemade nut butter for extra deliciousness 😀

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Energibarer med kaffe & kakaofibre | Energy bars with coffee & cocoa fibre