Vegansk parmesan | Vegan parmesan

Sprøde & spicy linsedeller | Crisp & spicy lentil patties

Så tilfredsstillende sprødt, svampet og spicy! <3 (English recipe below)

Jeg har for første gang leget med linser, og til trods for at jeg længe har villet dele nogle vegetariske indslag til aftensmåltidet, er det bare aldrig blevet til noget siden opskriften på mine såkaldte “Beet balls” 😀

Men det er der nu lavet om på med denne, hvis jeg selv skal sige det, ret så vellykkede kreation! Disse linsedeller er simpelthen SÅ lækre at sætte tænderne i, da de har et knasende sprødt ydre, som omkranser et svampet og krydret indre med små grønne overraskelser i form af søde ærter 😉

Lyder det ikke næsten for godt til at gå udenom? – Det er i hvert fald både sikkert og vist, at det ikke er sidste gang, disse kommer på menuen! – Udover at kunne bruge foodprocessoren til det meste, synes jeg, det er genialt, at dellerne tilberedes i ovnen frem for i rigelige mængder olie på en pande, man hele tiden skal være over: I like! 😉

Som krydring har jeg brugt karry samt Bodylabs Low Salt Seasonings – varianten Garlic & Herbs, som altså bare passer perfekt hertil! Dellerne er lækre som en snack i sig selv, men jeg forestiller mig også, at de ville gøre det godt i selskab med mine gulerodsboller som et bud på en alternativ burger 🙂

Til 12 deller / serves 12 patties:

  • 2 dl. linser (jeg brugte grønne) + 5 dl. vand / 2 dl lentils (I used green ones) + 5 dl water
  • 2 dl. ærter (jeg brugte frosne) / 2 dl peas (I used frozen ones)
  • 2 spsk. gærflager / 2 tbsp nutritional yeast
  • 2 spsk. karry / 2 tbsp curry powder
  • 1 spsk. Bodylab Garlic & Herbs / 1 tbsp spice mix of garlic and herbs
  • 1 tsk. salt / 1 tsp salt
  • 1 æg / 1 egg
  • 1 løg / 1 onion
  • Saft fra en halv lime / juice from half a lime

Start med at koge linserne i vandet i 20 minutter og lad dem eventuelt afkøle lidt i en sigte før du hælder dem i foodprocessoren. Her blender du dem sammen med løget skåret i fire kvarte og de resterende ingredienser på nær ærter. Vent eventuelt med salt så du kan smage til efter behov. Når den ønskede smag er opnået, tilsætter du ærterne (bare direkte fra frost), som blot lige mikses en hurtig gang ind i massen uden at blive pureret. Form 12 deller af blandingen (tryk dem lidt flade) og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200°C i 30 minutter og flyt dem så over på en bagerist stadig forblivende på bagepapiret <3

English:

Start with cooking the lentils in the water for 20 minutes and if you feel like it, let them cool for a bit in a strainer before transferring them to the food processor. Here you add the onion cut into four quarters along with the rest of the ingredients except from the peas. You might want to wait with salt as well regarding how salty you like it. When desired taste is reached you add the peas (just straight from the freezer) and they should just be incorporated without turning into purée. Shape 12 patties out of the mixture (flatten them a bit), place them on a baking pan lined with parchment paper and bake them at 200°C for 30 minutes. Transfer the patties to a baking rack still placed on the parchment paper <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk parmesan | Vegan parmesan