Caffe lattekage med browniestykker | Caffe latte cake with brownie chunks

Svampede og uimodståeligt lækre kagestykker! 😉 (English recipe below)
Selvom overskriften måske virker lidt misvisende, når først man kender til indholdet i denne kreation – så ER det ikke desto mindre dét, den netop smager af!
Kagen her har nemlig en super delikat og cremet kaffesmag meget lig den, man finder i en god latte 🙂 Kaffen er – foruden 50 g. mælk – den eneste tilsatte væske i kagen, men på trods heraf er den hverken stærk eller bitter i sin smag!
Dette skyldes blandt andet det sødmefulde nye proteinpulver, som Bodylab netop har lanceret. Det er en revideret og ikke mindst opgraderet udgave af deres “Vanilla Milkshake”-variant, som her har fået tilsat vanlliekorn fra ægte Madagaskar bourbon vanillestænger. Mums!
Samtidig har Bodylab som de første i Europa lanceret gluten-, laktose- og ikke mindst sukkerfrie High Protein Brownies – Chocolate Fudge – som smager sååå syndigt! – Jeg har her skåret to brownies ud i mindre bidder og vendt dem i dejen, så man derved støder på let smeltede browniestykker, når man tygger sig igennem kagen. – Og Jeps, englene synger næsten 😉
Til en form på 22 x 22 cm. / for a 22 x 22 cm baking pan:
- 250 g. havregryn / 250 g quick oats
- 50 g. mælk (din foretrukne variant) / 50 g milk of choice
- 40 g. Bodylab Whey Vanilla Milkshake / 40 g protein powder (I used a vanilla milkshake flavoured whey)
- 3 æg / 3 eggs
- 2 dl. kogende vand + 3 tsk instantkaffe (4 tsk. for en mere gennemtrængende kaffesmag) / 2 dl boiling water + 3 tsp instant coffee (4 tsp for a more intense coffee flavour)
- 2 Bodylab Protein Brownies / 2 protein brownies (here: sugar-, gluten- and lactose-free ones)
Start med at opløse instantkaffen i det kogende vand. Prop nu alle ingredienserne på nær browniestykkerne i en foodprocessor og blend indtil ensartet og cremet. Hæld dejen over i en bageform/et ildfast fad beklædt med bagepapir og fordel to brownies skåret i mindre bidder deri. Bag kagen ved 200°C i 10 minutter og befri så forsigtigt fra bagepapir og sæt til afkøling på en bagerist. Opbevar kagestykkerne i en lufttæt beholder på køl <3
English:
Start with dissolving the instant coffee in the boiling water. Then pop all the ingredients – excpet from the browines – into your food processor and blend until creamy and homogeneous. Pour the dough into a baking pan lined with parchment paper, add the brownies cut into chunks to the mixture and bake the cake at 200°C for 10 minutes. Carefully, release from paper and let cool on a baking rack. Store the cake pieces in an airtight container in the fridge <3
(Indlægget indeholder affiliate links)
Ingen kommentarer endnu