Karamelbarer med peanut butter & kakao | Caramel bars with peanut butter & cocoa
Men for at de rå sager skal være et SIKKERT hit hos mig, er det jo næsten en lov, at peanut butter skal være involveret 😉 – Der sker altså bare et eller andet magisk, når det gyldne smør kombineres med de søde dadler, som jo ofte optræder i mine raw snacks.
Og her er det selvfølgelig ingen undtagelse. Da Bodylab netop har fået peanut butter i 1 KG-spande på lager, måtte jeg da i sving for at få lavet noget lækkert med yndlingssmørret over dem alle 😀
Til en lille form / for a small container:
BUND / BASE:
- 200 g. havregryn / 200 g quick oats
- 160 g. friske dadler (udstenet vægt) / 160 g fresh dates, pitted
KARAMEL / CARAMEL:
- 130 g. friske dadler (udstenet vægt) / 130 g fresh dates, pitted
- 70 g. peanut butter (ultra crunch) / 70 g peanut butter (crunchy)
- 10 g. kakaopulver / 10 g cocoa powder
- 1 dl. vand / 1 dl water
- Havsalt / sea salt
BUND:
Blend dadler og gryn i en foodprocessor indtil komponenterne er forenet og holder sin form. Puls et par gange for at opnå det let klæbrige resultat. Tryk bunden ud i en lille filmbeklædt form, brug noget af filmen som låg til at trykke ovenpå og sæt så på køl/frys mens du laver karamellen.
KARAMEL:
Blend alle ingredienser på nær havsalt indtil ensartet og cremet. Stop et par gange for at skrabe siderne. Når karamellen er som ønsket, tilsætter du et par nip havsalt og blender ganske kort. Hæld karamellen ud over bunden, drys med lidt havsalt og lad det hele sætte sig i fryseren. Når karamellen er fast, kan hele baren skæres ud i mindre stykker. Opbevares i en lufttæt beholder på køl <3
English:
BASE:
Blend dates and oats in a food processor until combined and the mixture holds its shape. Pulse a few times in order to reach the desired texture. Press the base into a small container lined with plastic wrap, use some of the wrap as a lid to make the pressing easy and pop in the fridge/freezer while making the caramel.
CARAMEL:
Blend all the ingredients except from the sea salt in a food processor until homogeneous and creamy. Scrape down the sides a few times. When the caramel is as desired, you add in a few pinches of sea salt and blend shortly. Pour the caramel on top of the base, sprinkle with some more sea salt and let set in the freezer. When the caramel has set, you can cut into bites. Store in an airtight container in the fridge <3
(Indlægget indeholder affiliate links)
Ingen kommentarer endnu