Julet bananbrød | Christmassy banana bread


Sødt, blødt, svampet og lækkert bananbrød med smagen af jul <3 (English recipe below)
Selvfølgelig hører der også bananbrød til i december – det skal jo spises året rundt! 😉 Men for at bagværket ikke skal skille sig alt for meget ud i forhold til alle de andre godter, som pryder denne måned, har jeg spicet det lidt op med nogle af julens lækre krydderier.






Det er super simpelt at lave, og så smager det skønt, helt som det er, men selvfølgelig gør det det lige en tand bedre med peanut butter på 😉


Du skal bruge / you’ll need:
- 3 modne bananer (ca. 330 g.) / 3 ripe bananas (approx. 330 g)
- 2 store æg / 2 large eggs
- 250 g. havregryn / 250 g quick oats
- 200 g. mælk (valgfri variant) / 200 g milk of choice
- 30 g. mandelmel / 30 g almond meal
- 10 g. kanelpulver / 10 g cinnamon powder
- 5 g. kardemomme / 5 g cardamom
- Til pynt: rosiner, mandler, friske dadler / garnish: rasins, almonds, fresh dates

Prop alle ingredienserne (undtagen pynten) i en foodprocessor og blend indtil cremet og ensartet – skrab siderne et par gange. Hæld dejen over i en bageform beklædt med bagepapir og pynt med rosiner, hakkede mandler og friske dadler revet i mindre stykker. Bag brødet ved 200°C i 35 minutter og befri så forsigtigt fra bagepapir og lad det samle sig under afkøling på en bagerist. Opbevares efterfølgende i en frostpose på køl <3

English:
Pop all the ingredients (except from the garnish) into a food processor and blend until creamy and homogeneous – scrape down the sides a few times. Pour the dough into a loaf tin lined with parchment paper and decorate with raisins, chopped almonds and fresh dates torn into smaller pieces. Bake the bread at 200°C for 35 minutes and then, carefully, release the bread from the paper and let set completely while cooling on a baking rack. Store in a freezer bag in the fridge afterwards <3
(indlægget indeholder affiliate links)
Ingen kommentarer endnu