Knækbrød med chlorella


{Sponsoreret indhold}
Jeps, den grønne farve stammer fra en alge ?
Før du bakker helt bagud og tænker, at alge i din mad er et no-go, så synes jeg altså lige, at disse knækbrød bør få en chance 😉


De er nemlig MEGA sprøde, perfekt knasende samt dejligt salte, og netop dét går altså bare super godt i spænd med den grønne alge aka. chlorella 😀




Nå, tilbage til opskriften. Den er faktisk blot baseret på disse salte havrekiks, hvortil græskarkerner og det smukke grønne chlorellapulver så er tilsat. Denne gang brugte jeg solsikkeolie frem for rapsolie – hvilket fungerede lige så fint – så har du ikke den ene slags, kan den altså let udskiftes med den anden 🙂

Til 2,5-3 bradepander:
- 6 dl. vand
- 3 dl. havregryn
- 1 dl. olie (rapsolie eller solsikkeolie)
- 1 dl. solsikkekerner
- 0,5 dl. græskarkerner
- 1 spsk. chlorella
- 2 tsk. salt

Start med at koge gryn, salt, chlorella og vand sammen til en tyk grød og lad den tykne let mens den afkøler ganske kort. Rør kernerne sammen med grøden og tilsæt så olien. Rør det godt sammen. Fordel nu grøden på 3 bradepander beklædt med bagepapir og læg et stykke bagepapir ovenpå, hvorved du kan brede grøden ud i et jævnt, tyndt lag ved brug af hænderne. Fjern det øverste lag papir og bag kiksene ved 200°C varmluft i 35 minutter. Løft bagepapiret med kiksene af bradepanderne og lad dem afkøle på en bagerist før de brækkes i mindre stykker. Opbevares i en kagedåse med bagepapir mellem låg og dåse for at holde dem sprøde ?
(Indlægget indeholder affiliate links)
Ingen kommentarer endnu