Bananpandekager med mandler & kakao

Nemme spinatboller & lækker vegansk smørepålæg

{Sponsoreret indhold}

Forleden dag fik jeg lavet et par hurtige “impro-boller” med de råvarer, jeg nu lige havde i huset. Og resultatet? – Ja det blev intet mindre end perfekt. Faktisk blev bollerne tæt på de lækreste, jeg endnu har lavet! – Så impro er altså bare godt engang imellem ?

På trods af at bagværket blev til under stærk improvisation, fik jeg heldigvis lige indprentet de mål, vægten viste, så jeg både kan dele opskriften med jer og ikke mindst selv genskabe den igen! – Hvilket jeg personligt sætter stor pris på ? – Faktisk er bollerne hér ikke meget anderledes end disse grønne boller, jeg tidligere har delt; i hvert fald er både tilstedeværelsen af spinat og havregryn gennemgående, ligesom nemheden i fremgangsmetoden er den samme! – Dog er ingredienslisten noget mindre i tilfældet her ?

Som det ses på billederne, nød jeg bollerne med en skøn vegansk smørepålæg fra Urtekram, som jeg har været så heldig at modtage via Lahme! – Pålægget kom i en fantastisk kasse fyldt med så mange veganske og vegetariske lækkerier – alle fra Urtekram – som jeg bare ikke kan vente med at give mig i kast med! ? – Smørepålægget hér er det, der hedder “Nutana Cashew cream with paprika”, og jeg må bare sige, at jeg allerede er svært begejstret for det! Det har nemlig den lækreste let krydrede smag, som spiller skønt sammen med den lettere dominererende tomataroma! Desuden er ingredienslisten yderst fornuftig, så smørepålægget kan snildt spises med god samvittighed! ?

For lidt ekstra lækkerhed kan jeg varmt anbefale at drysse pålægget med lidt gærflager, som er det veganske svar på smagen af ost ? – Flagerne går ganske enkelt helt perfekt i spænd med den krydrede cashew cream!

Til 12 boller:

  • 330 g. frossen spinat
  • 200 g. havregryn
  • 50 g. solsikkekerner (+ ekstra til drys)
  • 3 æg
  • 1 tsk. salt

Start med at optø spinaten og blend så denne sammen med de resterende ingredienser med et par stop undervejs for at skrabe massen sammen. Når det er nogenlunde ensartet, formes der boller ud af “dejen” i hånden med en dejskraber, som når man former frikadeller. Placér bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med ekstra kerner og tryk så disse let ned i overfladen ved brug af en dejskraber. Bag bollerne ved 200ªC/varmluft i 17 minutter. Sæt bollerne til afkøling på en bagerist befriet fra bagepapiret og opbevar dem efterfølgende i en tætlukket frostpose på køl eller frys ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananpandekager med mandler & kakao