Nemme spinatboller & lækker vegansk smørepålæg

Smoothie bowl

{Sponsoreret indhold}

Se nu lige denne skønne skål! – Det er da i sandhed den perfekte start på dagen, ikke sandt? ? – Faktisk kunne jeg spise denne sag både morgen, middag, eftermiddag og aften, da den smager SÅ friskt og samtidig ligger dejligt let i maven.

Jeg er blevet inspireret til denne smoothie bowl efter at have kigget i Ditte Ingemanns smukke bog BLENDER, som jeg har været så heldig at modtage fra Lahme sammen med et par æsker FiberHUSK til blandt andet glutenfri bagning.

Det er ikke blot bogens omslag, der er fantastisk flot og fangende, men ligeledes de mange sider indeni, som alle er spækfyldt med dragende billeder og opsætninger, der er SÅ inspirerende for en “madblogger” som mig at bladre igennem! ? I BLENDER ses også en super lækker og overskuelig opdeling i opskriftsregistret, som spænder fra smoothies og greenies til nøddemælk og “turekure” – opdelt i 3 sværhedsgrader, så man kan kaste sig ud i lige det niveau, man føler for ?

Opskriften, jeg her har taget udgangspunkt i, er fundet i kapitlet for lette greenies og går under navnet “spinat-orangebær”. Men hvor Ditte har gjort brug af friske frugter og grønt, har jeg anvendt frosne, ligesom jeg har tilsat mindre væske for at opnå en mere fast konsistens, så greenien netop kan spises med ske og ikke blot drikkes med et sugerør. Derudover har jeg tilsat lidt tranebærpulver fra Urtekram samt peanutpulver for at give lidt ekstra konsistens, sundt fedt og proteiner til skønheden ?

Til 2 store portioner (min fortolkning af Dittes opskrift):

  • 100 g. frossen spinat
  • 50 g. frosne hindbær
  • 50 g. frosne solbær (Ditte bruger blåbær)
  • 2 appelsiner
  • 2 tsk. tranebærpulver
  • 1 spsk. peanutpulver (her med kakao)
  • 1 dl. vand

Topping: havtorn, kakaonibs, frysetørrede hindbær

Start med at blende de frosne frugter og spinaten sammen med vand og klargjorde appelsiner. Stop evt. en gang for at skrabe siderne med en dejskraber. Tilsæt så tranebær- og peanutpulver til den lettere flydende masse og blend det godt. Hæld greenien i en skål og pynt med din ønskede topping. – Frys eventuelle rester ned i en frostpose, så du har til en frossen smoothie bowl en anden dag ?

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme spinatboller & lækker vegansk smørepålæg