Rawbarer med kaffebund & saltkaramel
Og endnu en barkreation har nu set dagens lys.. Jeg har efterhånden ikke tal på, hvor mange opskrifter, jeg har liggende herinde på denne syndigtsmagende snack, der har både tekstur og velsmag on point! Men når noget gang på gang viser sig fra sin uimodståeligt lækre side, er der jo ikke andet for end fortsat at bikse det sammen ?
Selve saltkaramellen er super enkel at lave, og så består den udelukkende af naturlige råvarer. Det er nemlig blot dadler, peanut butter, salt og vand, der udgør ingredienslisten, og denne lækre sammensætning har da også sneget sig ind i et par andre kreationer allerede. – Eksempelvis i disse tidligere delte snackbarer med en smuk, lyserød bund! ?
Til en lille form på 20 x 15 cm. (giver 14-16 stk.):
BUND:
- 150 g. friske dadler (udstenet vægt)
- 70 g. mandler
- 30 g. kokosmel
- 10 g. kakaopulver
- 3 tsk. instantkaffe
SALTKARAMEL (rækker til to kreationer; brug den halve mængde hér):
- 70 g. friske dadler (udstenet vægt)
- 40 g. peanut butter (smooth)
- 1 dl. vand
- 1 tsk. salt
OVERTRÆK:
BUND: Blend alle ingredienserne indtil sammenhængende og tryk så dejen ud i en filmbeklædt form. Sæt på køl, mens du laver karamellen.
KARAMEL: Blend alle ingredienserne godt med et par stop undervejs for at skrabe siderne. Når karamellen er helt glat og ensartet, hældes den ud over bunden, og det hele sættes så på køl natten over.
Skær dagen efter “kagen” ud i mindre barer og dyp disse i smeltet chokolade ved først at holde i bunden og dyppe karameltoppen i chokoladen og vend den så om, så bunden placeres i chokoladeskålen, og siderne derved kan dækkes. Lad dem størkne på køl og opbevar efterfølgende barerne i en lufttæt beholder i køleskabet ?
(Indlægget indeholder affiliate links)
Ingen kommentarer endnu