Frossen smoothie bowl

Simpel, plantebaseret iskaffe

Altså det undrer mig faktisk ret så meget, at når man søger på “iskaffe” herinde på bloggen, så dukker den opskrift, som jeg bruger mindst to gange om dagen HVER EVIG ENESTE DAG slet ikke op?! – Det er da lidt af en skandale, hvis du spørger mig 😂 Godt nok er der op til flere lækre, proteinrige af slagsen, der ligger herinde – både med bounty– og issmag – men af en eller anden underlig årsag ligger den simpleste af dem alle – nemlig dén helt uden proteinpulver – ikke herinde. Det må der laves om på med netop dette indlæg!

Udover at være uden proteinpulver, så er den læskende sag også baseret på plantemælk, da jeg selv er faldet pladask for dette og faktisk ikke har indtaget almindelig komælk i noget, der vel nok snart ligner et år. Min ubetingede favorit er havremælk, da den ikke blot smager dejligt sødt, men også er den plantemælk, der skummer bedst. Selvfølgelig kan iskaffen sagtens laves på almindelig mælk, hvorved det skummende resultat også vil være noget mere iøjenfaldende; dog er havrens skumkvalitet helt perfekt til mig 😍

Mit iskaffekit statede med at være denne sag fra Bamix, som er så genial! Man kan nemlig få adskillige blenderblade til staven, ligesom minihakkere, dl.-bøtter og meget mere kan anskaffes dertil! Nu er jeg dog gået over til at bruge min uundværlige Wilfa-blender, som gør min iskaffe perfekt skummet og “iset” på én og samme tid 😍

Til 1 stort glas:

  • 2 dl. kold kaffe*
  • 1 dl. havremælk (eller alternativ; havren skummer dog bedst af de plantebaserede)
  • 1 tsk. kakaopulver
  • 1 strint Easis Perfect Sød
  • isterninger svarende til lidt over halvdelen af serveringsglasset

*Tip: hav altid en dunk stående med kold kaffe i køleskabet; jeg bruger 2 tsk. instantkaffe til 1 dl. kogende vand og fylder blot en hel shaker op

Med stavblender: start med at skumme mælk, kaffe, kakao og sød op til en skummende masse. Tilsæt så isterninger og skift evt. blenderblad, hvis du har denne mulighed ved brug af fx bamix-sættet (jeg bruger først et til at skumme mælk og dernæst et, der er lavet til at knuse is) og blend det hele godt sammen. Hæld i glas og nyd!

Med blender: Start med at skumme mælk, kaffe, kakao og sød op til en skummende masse og tilsæt så isterninger, som knuses/blendes godt ind i væsken. Hæld i glas og nyd ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frossen smoothie bowl