Svampede pandekager med peanutmel

Sød & syrlig syltetøj

Denne lækre syltetøj er blevet en uundværlig del af mit køleskabsudbud – især fordi den ingen tid tager at lave! Den kræver nemlig blot to ingredienser, og kun fantasien sætter grænser for, hvilken smag du ønsker på glas. Derfor er det en super god idé altid at have frugt/bær liggende i fryseren, så der ikke er så langt til handling, når trangen til sund sylte først melder sig 😋

Jeg har ofte lavet min syltetøj af en god blanding af blåbær, jordbær, hindbær og bærsymfoni; en masse lækre bær, der går så godt i spænd med hinanden. – Denne gang blev det da også til en skøn kombination af brombær, blåbær og bærsymfoni 😍

Som sødning bruger jeg altid Easis Perfect Sød, da det giver det perfekte søde modspil til de syrlige bær. Desuden anvender jeg den færdiglavede syltetøj til alverdnes ting. Den gør sig nemlig godt som såvel topping på grød og skyr samt oven på hjemmebagt bananbrød, lækre spinatboller eller i en skøn snackforening med banan og peanut butter! 😋

Til ca. 1,5 glas:

Bring den ønskede mængde frugt i kog og lad den blive helt mør under omrøring. Når frugten er helt tøet, kan gryden tages af blusset og stilles på en varmebriks, mens der røres grundigt rundt med et piskeris for at minimere bærklumperne. Lad dog gerne et par større stykker forblive i massen, da disse vil fungere som naturlig “jævning”. Tilsæt et par strint sød, smag til og hæld på skoldede glas, når den ønskede balance mellem syre og sødme er opnået. Opbevar på køl i et tætlukket glas ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampede pandekager med peanutmel