Nicecream med kakao & nødderulle

Glutenfrie boller med spinat & ærter

Grønt, blødt og knasende… Bollerne hér har bare det hele! For ikke nok med at bagværket er pumpet op med hele 600 gram grøntsager fra henholdsvis spinat og ærter, så er bollerne også særdeles svampede indeni! – Og med kerneknas både på toppen og inden i selve dejen er lykken altså tæt på gjort 😍

Desuden er de skønne boller glutenfrie, og det anvendte mel, som udgør blot 160 gram til den store mængde grønt, er derfor et miks af havregryn og rismel. – Kreationen hér kan således ses som lidt af en klon mellem mine yndlingsfladbrød og det tidligere delte spinatbrød med rismel 😋

Jeg er simpelthen så kæmpe fan af, at man kan få inkorporeret så meget lækkert grønt i bagværk, da jeg virkelig er en brødelsker! – Så at kunne nyde sin “last” med god samvittighed er da ikke noget jeg klager over overhovedet!  Til 17 boller:

Start med at optø spinat og ærter i mikroovnen og blend det så sammen med de resterende ingredienser i en foodprocessor med et par skrab undervejs. Blend ikke for længe for fortsat at have lidt hele kerner i dejen. Dejen vil være våd i det, men ved brug af en dejskraber kan du forme en bolle i hånden og lade den “glide” fra dejskraberen ned på en bageplade beklædt med bagepapir. Form gerne bollernes kant ved at “rette af” med dejskraberen, mens de er placeret på bagepladen. Drys med kerner og tryk disse let ned i overfladen med dejskraberen. Bag bollerne ved 200°C/varmluft i 17-20 minutter, befri dem forsigtigt fra bagepapiret og sæt dem så til afkøling på en bagerist. Opbevar bollerne i et tætlukket frostpose på køl ♥️

4 kommentarer

 • Amanda

  Hej 😉
  Dine boller ser bare vildt lækre ud, jeg er dog lige sprunget ud i at prøve at leve vegansk, så vil høre om du tror man kan erstatte æggene med noget? Evt Chia eller hørfrøslim?
  Vh Amanda

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • FitFoodbyFine

   Hejsa Amanda, tuusinde tak – det er jeg SÅ glad for at høre!😍
   Uh, spændende! Jeg har endnu ikke selv forsøgt mig med veganske æggeerstatninger, men jeg vil da mene, at man sagtens kan erstatte æggene med enten chia- eller hørfrøæg 😊 – Lad mig endelig vide, hvis du forsøger; jeg vil elske at høre om resultatet ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kan man bruge frisk spinat? Har nemlig to poser liggende.
  Vh. Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • FitFoodbyFine

   Hej Camilla!

   Jeg har faktisk ikke selv prøvet det, men som udgangspunkt tænker jeg godt, man kan 🙂 Der skal dog nok en ret stor mængde til, da det frosne jo er noget mere “koncentreret” vægtmæssigt, ligesom at det bidrager med en smule væske, når det er optøet ♡

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nicecream med kakao & nødderulle