Superfoodkage med karamel
Superfoods til dessert? Jeg tænker ja tak! 😜 – Altså hvorfor ikke bruge enhver undskyldning der måtte være for at snuppe et ekstra stykke kage? Denne kreation er svaret på alle disse gode undskyldninger 😉
Kagen her er nemlig sprængfyldt med superfoods, der stammer fra Bodylabs Reds, som er en herlig blanding af alle de gode sager, som er oppe i tiden netop nu – såsom acai-, goji- og blåbær, rødbeder, guava, papaya og jeg kunne blive ved! Smagen er helt slikagtig, hvorfor det er svært at tro, at den rent faktisk stammer fra en sand sundhedsbombe! 😀
Kagen er inspireret af mine nye yndlingsbarer og er her toppet med en hjemmelavet karamel. Ingredienserne i bunden er blot justeret en smule ved at proppe lidt havregryn i som supplement til solsikkekernerne. – Men smagen er stadig SPOT ON! 😉
Til en lille form:
- 200 g. friske dadler (udstenet vægt)
- 130 g. havregryn
- 40 g. solsikkekerner
- 3 måleskeer Bodylab Reds
- 100 g. friske dadler (udstenet vægt)
- 30 g. peanut butter
- 1,5 dl. vand
- 0,5 tsk vanillepulver
BUND: Blend alle ingredienserne i din foodprocessor med et par stop/”puls” undervejs indtil massen begynder at samle sig og er let klistret. Tryk den ud i en filmbeklædt plasticform (brug noget af filmen som låg til at trykke ovenpå) og sæt den i fryseren mens du laver karamellen.
KARAMEL: Alle ingredienser blendes til ensartet i foodprocessoren. Skrab siderne et par gange for at få det hele med. Hæld den færdige karamel over bunden og lad den sætte sig nogle timer i fryseren. Når den er fast, skæres den ud til kagestykker med en varm, våd kniv. Opbevares på køl eller frys i en lufttæt beholder ♥️
Ingen kommentarer endnu