Blød kakaogrød med chiafrø, ristet kokos & luksustopping
{Sponsoreret indhold}
Hold nu op, hvor kan jeg love for, at ens dag kun kan blive skøn, hvis man lægger ud med sådan en omgang kakaogrød her! Den er noget af det blødeste, jeg længe har sat “tænderne” i, og så smager den bare fantastisk 😍
Grøden er ud over at være baseret på havregryn også beriget med chiafrø og ristet kokos fra Toftkær! – Desuden er der mikset lidt peanut butter samt havremælk i den cremede masse, hvilket giver et perfekt resultat! – Jeg er selv vild med, at havremælken bidrager med naturlig sødme, hvorfor jeg ikke finder det nødvendigt at søde grøden yderligere, men dette er selvfølgelig smag og behag 😊
I forhold til grødens sødme er det dog ligeledes værd at tage den skønne topping i betragtning, som bidrager med netop dét! Her har jeg toppet med Toftkærs poppede quinoa, frisk kiwi samt et af mine absolutte yndlingsprodukter fra Toftkær: nemlig stykker af deres dessertrulle! – Her har jeg anvendt den med kakao og mint, og er du vimmer, hvor er den altså bare GOD! 😋
Den silkebløde konsistens kommer udelukkende fra de tilsatte chiafrø. – Faktisk er det første gang, jeg prøver det, men jeg må bare erkende, at det er en helt anden oplevelse at indtage sin grød, for det er virkelig en lækker fornemmelse i munden, hvor mærkeligt det end måtte lyde 😅
Til 1 stor portion:
GRØD:
- 30 g. havregryn
- 10 g. ristet kokos
- 2 spsk. chiafrø
- 1 spsk. kakaopulver
- 1 tsk. peanut butter
- 3 dl. vand (jeg brugte kogende for at minimere kogetiden på komfuret)
- 0,5 dl. havremælk (eller alternativ, men bidrager med sødme)
TOPPING:
Bring gryn, kokos og chiafrø i kog i de 3 dl (kogende) vand. Rør så kakaopulver ud i massen og derefter peanut butter. Når vandet er nogenlunde absorberet, røres havremælk i grøden. Når ønsket konsistens er opnået, øses grøden over i en skål og toppes med frisk frugt, poppede quinoa samt en skive af Toftkærs dessertrulle skåret i tern ♥️
Ingen kommentarer endnu