Bananbrød med mandler, kakao & rosiner
Dette bananbrød smager både skønt og intenst af kakao, og så bidrager de knasende og let brændte mandler på toppen med særdeles lækker aroma! – Ligeledes er de karamelliserede bananskriver på toppen bare altid en sikker vinder 😍
Brødet kan laves i et snuptag, da det blot er foodprocessoren, der klarer jobbet for én, hvilket nok er en af de primære årsager til, at jeg laver bananbrød i så stor stil, som jeg nu engang gør 😅 At det så også er hamrende lækkert at spise sig igennem, er selvfølgelig blot en helt ok bonus derved 😂
Bananbrødet her er lavet på ret simple råvarer, så de fleste vil helt sikkert kunne bikse det sammen ud fra nogle ingredienser, der allerede er i hjemmet. Midten er super svampet og lækker, mens det ydre er perfekt sprødt som nybagt 😋
Til 1 brød:
- 230 g. moden banan (ca. 3 små) + 1 til toppen
- 120 g. boghvedemel (eller andet glutenfrit mel som rismel, majsmel, kikærtemel)
- 100 g. mælk (her havremælk)
- 100 g. mandler + 30 g. til toppen
- 50 g. kokosmel
- 40 g. rosiner (uden tilsat olie)
- 10 g. kakaopulver
- 3 æg
- 2 spsk. kokossirup (eller agavesirup, ahornsirup e.l.)
Blend alle ingredienserne i din foodprocesser eller hak først mandlerne deri, før de øvrige ingredienser tilsættes, hvis din blender ikke er kraftig nok. Når massen er ensartet og cremet, hældes den over i en brødform beklædt med bagepapir og pyntes med de 30 gram grofthakkede mandler samt en banan skåret i skiver. Tryk toppingen let ned i overfladen ved brug af en dejskraber og bag brødet ved 200°C/varmluft i 45 minutter. Befri brødet fra bagepapir og stil det så til afkøling på en bagerist. Opbevar det afkølede brød i en tætlukket frostpose på køl ♥️
Ingen kommentarer endnu