Glutenfrit spinatbrød med mandler & kerner
Mættende brød med sundhedsboostende bladgrønt! – Dette brød er noget nær genialt, hvis jeg selv skal sige det.. Det er nemlig pumpet op med hele 500 gram spinat, knasende kerner samt sprøde mandler og blot 150 gram mel af den glutenfrie slags! Desuden er det kun æg og ingen anden væske, der samler hele herligheden 😍
Jeg har i opskriften anvendt skønt rismel, men denne kan sagtens udskiftet med andre glutenfrie meltyper såsom majsmel, boghvedemel eller kikærtemel ☺
– Og hvis dette brød ikke modtages godt af dit system, så ved jeg snart ikke, hvad gør! For råvarerne heri kan næsten kun ligge godt i mavsen 😀
Brødet er lavet på blot fem ingredienser – seks, hvis du tilsætter salt, hvilket jeg nok vil gøre næste gang for en ekstra intens smag. Derudover tilberedes det hele i foodprocessoren før en tur i ovnen i 40 minutter, hvorfor det næsten er for simpelt til ikke at kaste sig ud i 😜
Til 1 brød:
- 500 g. frossen spinat
- 150 g. rismel (eller andet glutenfrit som fx boghvede-, majs-, eller kikærtemel)
- 50 g. mandler (+ til toppen)
- 50 g. solsikkekerner (+ til toppen)
- 3 æg
- 1 tsk. salt
Start med at optø spinaten i mikroovnen og put så denne (+ den afgivne væske) i en foodprocessor/blender sammen med alle de øvrige ingredienser. Kør det godt sammen indtil det er nogenlunde ensartet (dog uden at blende mandler og kerner fuldstændigt). Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir og tryk ekstra solsikkekerner samt grofthakkede mandler let ned i overfladen. Bag brødet ved 200°C/varmluft i 40 minutter og befri det så fra brødformen for at lade det afkøle helt på en bagerist. Brødet opbevares i en tætlukket frostpose på køl ♥️
Kan man fryse det skiveskåret, så man ikke behøves at optø et helt brød ad gangen? 😊