Hurtig & sund øllebrød med lækker topping

Glutenfrit spinatbrød med mandler & kerner

Mættende brød med sundhedsboostende bladgrønt! – Dette brød er noget nær genialt, hvis jeg selv skal sige det.. Det er nemlig pumpet op med hele 500 gram spinat, knasende kerner samt sprøde mandler og blot 150 gram mel af den glutenfrie slags! Desuden er det kun æg og ingen anden væske, der samler hele herligheden 😍

Jeg har i opskriften anvendt skønt rismel, men denne kan sagtens udskiftet med andre glutenfrie meltyper såsom majsmel, boghvedemel eller kikærtemel

– Og hvis dette brød ikke modtages godt af dit system, så ved jeg snart ikke, hvad gør! For råvarerne heri kan næsten kun ligge godt i mavsen 😀

Brødet er lavet på blot fem ingredienser – seks, hvis du tilsætter salt, hvilket jeg nok vil gøre næste gang for en ekstra intens smag. Derudover tilberedes det hele i foodprocessoren før en tur i ovnen i 40 minutter, hvorfor det næsten er for simpelt til ikke at kaste sig ud i 😜

Til 1 brød:

Start med at optø spinaten i mikroovnen og put så denne (+ den afgivne væske) i en foodprocessor/blender sammen med alle de øvrige ingredienser. Kør det godt sammen indtil det er nogenlunde ensartet (dog uden at blende mandler og kerner fuldstændigt). Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir og tryk ekstra solsikkekerner samt grofthakkede mandler let ned i overfladen. Bag brødet ved 200°C/varmluft i 40 minutter og befri det så fra brødformen for at lade det afkøle helt på en bagerist. Brødet opbevares i en tætlukket frostpose på køl ♥️

20 kommentarer

  • Ingrid

    Kan man fryse det skiveskåret, så man ikke behøves at optø et helt brød ad gangen? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FitFoodbyFine

      Hejsa Ingrid,
      Det vil jeg helt klart mene, at man kan!
      Jeg har ofte frosset boller ned af nogenlunde samme opskrift, og der fungerer helt perfekt at tø dem op lidt efter lidt 😍
      Håber, du vil nyde brødet ❤️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    kan der bruges normal mel? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FitFoodbyFine

      Hejsa Ida,

      Jeg har ikke selv prøvet med almindeligt mel, men det burde sagtens kunne lade sig gøre her, hvor det er en forholdsvis lille mængde, der skal til😊 Start evt. med blot 120-130 g., idet det kan være, at det almindelige mel vil suge mere væske til sig end de glutenfrie melarter – dejen skal være ret våd i det; så har du det som pejlemærke ❤️
      Håber, du vil kunne lide det 😍

      Bedste hilsner fra Josefine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

    Har lige bagt det med grønkål og spinat. Det smager fantastisk. Kan det fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FitFoodbyFine

      Hejsa Dorthe, beklager mit meget sene svar – det er slet ikke “dukket op” hos mig..
      Men hvor er det skønt, at du er fan af brødet! – Det gør mig så glad at høre 😍
      – Så hvis du skulle kaste dig ud i at lave det igen, får du svaret her: Jep, det kan sagtens fryses ned ❤️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hej! Ser vildt lækkert ud! Ved du hvor mange kalorier der er i brødet? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FitFoodbyFine

      Hejsa Louise, tusinde tak! ❤️
      Nej, det gør jeg desværre ikke. Men du kan evt. selv hurtigt regne på det ud fra de mål, jeg har angivet i opskriften 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke

      Hej.
      Jeg har udregnet det, og der skulle gerne være 1482kcsl i hele portionen. Jeg har dog ikke medregnet kerner til toppen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • FitFoodbyFine

      Meget fornemt, Lærke! Det lyder meget korrekt; og så er det jo bare afhængigt af, hvor mange skiver du får ud af dit brød, at de hver især vil indholde af kalorier 😊 – og nej, jeg plejer ikke selv at veje mængden af kerner til toppen af, da jeg blot drysser, men vil du have et eksakt tal, kan du jo blot vælge fx 50 g til pynt ❤️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillian

    Det ser enormity læklere ud

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FitFoodbyFine

      Tusinde tak, Lillian! Det kan bestemt anbefales 😍

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Skal det bliver lidt svampet i det ? Eller har jeg gjort noget forkert, selvom det næsten burde være umuligt 😄

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FitFoodbyFine

      Hejsa Mette!
      Brødet er lidt svampet i det. Men hvis det er fordi, du føler, det ikke er gennembagt nok, kan det evt. enten være fordi, der har været for meget væde med fra det optøede spinat, eller at brødet ikke har fået lov til at afkøle på en bagerist fuldstændigt, før der er skåret i det? Jeg håber, at det kommer til at lykkes for dig ❤️

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette

      Tak – det kan godt være jeg var lidt utålmodig 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • FitFoodbyFine

      Super – jeg håber, det kan spises, samt at du vil kunne lide det! 😍

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Det ser lækkert ud😍
    Hvad er holdbarheden, når det opbevares på køl? Hilsen Sarah

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FitFoodbyFine

      Hejsa Sarah, tusinde tak! – Det er virkelig også en favorit her 😊
      Det holder i hvert fald en uges tid på køl ❤️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette

    Hvor mange frø og nødder skal der i dejen. Der er kun angivet til pynt

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FitFoodbyFine

      Hej Jette!

      Det er de 50 g., som står angivet, der skal i selve dejen; til pynt er det blot efter øjemål/den mængde, man føler for, som skal pryde toppen 😊
      Jeg håber, det var svar nok, samt at du vil blive fan af brødet, hvis du prøver det 😍

      Bedste hilsner fra Josefine

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hurtig & sund øllebrød med lækker topping