Peanutbarer med kokos

Rawkage med saltet peanutkaramel

Med denne uimodståelige lækkerbisken kan man ikke nøjes med bare ét stykke! – Siger det bare 😉 Der er nemlig alt det i, som hurtigt bliver vanedannende og bare smager af mere! – Jeg taler selvfølgelig primært om det anvendte peanut butter, men også den super lækre rawbund, som blot er lavet på kokos, mandler, peanutmel og dadler!

Den syndigtsmagende karamel, som består af sølle tre ingredienser (well, fire med vand), spiller med sin salte smag super godt sammen med den søde bund samt de søde dadler, som karameltoppen også består af. Alt i alt taler vi altså om en hamrende lækker kreation, som kun kræver seks forskellige råvarer! – Dét er da lækkert 😍

Jeg er selv kæmpe fan af rawkager, da de er så simple at lave og bare passer sig selv i køleren indtil indtagelse. Netop denne passion for den rå snackkategori vidner mit arkiv vist også ret godt om efterhånden 😅

Til et stort fad:

BUND:

  • 220 g. friske dadler (udstenet vægt)
  • 200 g. mandler
  • 30 g. kokosmel
  • 20 g. peanutmel (kan udelades eller erstattes med fx. 20 g. mandelmel eller 10 g. kokosfibermel – ved udeladelse kan man nøjes med 200 g. dadler)

KARAMEL:

  • 80 g. friske dadler (udstenet vægt)
  • 50 g. peanut butter (jeg brugte smooth)
  • 1 dl. vand
  • 1 tsk. salt

BUND: Blend alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor og puls et par gange undervejs, indtil de samler sig. Tryk ud i et fad beklædt med film eller bagepapir og sæt på køl, mens karamellen laves.

KARAMEL: Blend alle ingredienserne med et par skrab undervejs indtil ensartet. Hæld karamellen ud over bunden, bred den ud med en dejskraber og sæt hele kagen på køl – gerne natten over – før den skæres ud i stykker. Opbevar kagen i en lufttæt beholder på køl ♥️

2 kommentarer

  • Hold nu ferie. Det er da godt, at det er fredag, når man støder på sådan et opslag. Jeg er personligt vild med saltet peanutkaramel. Også en masse sult-vækkende billeder.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FitFoodbyFine

      Sikke en dejlig besked, Peter! ☺️ Tusinde tak; jeg håber, du vil give opskriften et skud ♥️

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peanutbarer med kokos