Ærtepuré med tahin

Burger med plantebøf, gulerodsfladbrød & hjemmerørt mayo

{Reklame}

Har burger på menuen nogensinde ikke været en god idé? Jeg tror det ikke.. Og særligt ikke når den optræder i en vegetarisk variant som hér, hvor burgerbollen udgøres af grøntsagsfladbrød baseret på gulerødder 😍 – Fladbrødene er en gammel kendning her på bloggen. Det er nemlig samme opskrift, som jeg går ud fra, når jeg laver mine spinatfladbrød, som er den absolut nemmeste opskrift, man kan kaste sig ud i, når man får lyst til noget brød, der er både blødt og smagfuldt og samtidig er spækket med grøntsager! Kun tre ingredienser er involveret, og det er jo et plus i sig selv 😉

Udover gulerodsbrødene udgøres burgeren af Naturli’s nyeste plantebøf, “The Burger”, som er lanceret til den forestående sommersæson, hvor især grillen tages i brug til tilberedning af diverse lækre sommerretter. Jeg har her stegt bøfferne på panden, hvilket fungerede perfekt, men de skulle egne sig akkurat lige så fint til en stegning på grillen. Mmm, jeg tror, jeg skal have dem medbragt til diverse grillaftener hos min mutti, for det er nu egentligt ret hyggeligt at spise noget, der minder om det, det resterende selskab nyder 😊

Faktisk har jeg ikke droppet kødet som resultat af, at jeg har valgt at spise vegetarisk – det skete lige omvendt. Kød sagde mig i mange år ingenting, og jeg havde egentligt ikke lysten dertil, men jeg spiste det, da det ligesom var det, der blev serveret. Da jeg så blev “voksen nok” til at fravælge det, var det en nærmest lettelse for mig! Så jeg har faktisk aldrig haft behovet for at stemple mig selv som “vegetar”, da det faldt mig naturligt at eliminere kød fra min kost. Men da jeg ofte er blevet mødt med en undren fra omgivelser, der nærmest per automatik har spurgt, om jeg er vegetar, når jeg fortæller, at jeg ikke spiser kød og mange andre animalske produkter, har det for nemhedens skyld udmundet i, at jeg nu er etiketteret “vegetar” 😂

Er man således omvendt mig blevet vegetar med en fortsat lyst til kød og savner en god erstatning, der både tekstur- og smagsmæssigt kan udgøre det for den ægte vare, er “The Burger” virkelig et godt bud, vil jeg mene! Jeg fik i hvert fald følelsen af næsten at spise en “rigtig” bøf. Bøffen er blød og farsagtig, og så smager den skønt røget! Her er den desuden nydt med den nemmeste hjemmerørte mayo, som smager hamrende godt og blot er lavet ved hjælp af en elpisker! 😍

Til 9 gulerodsfladbrød:

 • 300 g. gulerødder (skrællet vægt)
 • 100 g. havregryn
 • 2 æg
 • Salt
 • Sesamfrø som drys

Til 1 glas mayo:

 • 2 pasteuriserede æggeblommer
 • 2 tsk. dijonsennep
 • 2,5 dl. smagsneutral olie (jeg brugte solsikkeolie)
 • Salt & peber

Til én samlet burger:

 • Naturli’s “The Burger”
 • 2 gulerodsfladbrød
 • Hjertesalat
 • Agurkeskiver
 • Hjemmerørt mayo

FLADBRØD: Hvis du har en foodprocessor, proppes alle ingredienser (gulerødder skåret i mindre stykker) blot i denne og blendes indtil ensartet konsistens. Hvis ikke, blender du først gryn til mel i en blender og hælder dette over i en skål. Gulerodsstykkerne blendes fint med et par puls og stop undervejs for at skrabe siderne. Vend de blendede gulerødder oven i melet og tilsæt æg og salt. Rør det hele godt sammen ved brug af en dejskraber. Placér nu 9 klatter på en bageplade beklædt med bagepapir og form dem runde og flade med dejskraberen. Drys til sidst med sesamfrø, som trykkes let ned i overfladen med dejskraberen og bag fladbrødene ved 200°C/varmluft i 15 minutter. Sæt dem til afkøling på en bagerist og opbevar dem i en tætlukket frostpose på køl ❤️

MAYO: Sørg for at alle ingredienser har samme temperatur; alle mine kom direkte fra køl. Start med at piske æggeblommer, sennep, salt og peber med en elpisker og tilsæt så olien i en fin lige stråle ganske langsomt. Jeg holdt et par pauser i forhold til at hælde undervejs, for at olien blev ordentligt absorberet. Når al olien er tilsat, og konsistensen er fast, smages der til, om der er en tilpas mængde salt/peber og sennep til stede. Hvis ikke, kan dette blot piskes i efterfølgende. Hæld mayoen i et tætlukket glas og opbevar den i køleskabet. Saml din burger med de færdigstegte bøffer, fladbrødene, mayo samt alt det grønt, du ønsker og nyd ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærtepuré med tahin