Knaldhurtigt knækbrød & cremet hummus med hvide kidneybønner

Kakaohummus med kakaofrugtstang & sorte bønner

{Reklame}

Jeg kører for tiden lidt af et “hummustema” herhjemme.. Og selvfølgelig skal der i dét tema indgå såvel søde som salte hummusser! 😂 – I hvert fald har min hummuslyst udmundet i, at jeg har eksperimenteret med en kakaoet én af slagsen, som, jeg ærligt må sige, blev ganske smagfuld og perfekt cremet 😍

I modsætning til min tidligere delte hummus, som er lækkert krydret med muskatnød og baseret på hvide kidneybønner, er hovedingredienserne i kakaohummussen hér sorte bønner, kakaofrugtstænger fra Castus samt sødmefuld ahornsirup 😋

Kakaohummussen fungerer som perfekt tilbehør til en snackagtig dessert, hvor alt fra æbleskiver, bær og bananer til søde kiks kan dyppes i den cremede masse. Den er desuden også genial som spread på brød, grød eller pandekager 😍

Til 1 stor portion:

Start med at koge bønnerne i 10 minutter (hvis du anvender de forkogte, ellers drænes og skylles dem fra dåse blot). Koger du bønnerne selv, skylles de efter kogning et par gange i koldt vand og stilles til let afkøling i køleskabet i den skål, du efterfølgende vil blende de resterende ingredienser i. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele til en cremet masse ved brug af en stavblender. Skrab hummussen sammen et par gange undervejs og smag til, om der skal mere salt eller sødende i. Nyd den færdige hummus med frisk frugt eller brug den som en spread på brød, grød eller pandekager. Opbevar hummussen i et tætlukket glas på køl ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knaldhurtigt knækbrød & cremet hummus med hvide kidneybønner