Sprøde quinoabøffer

Rugboller med glutenfrit melmix

{Reklame for Valsemøllen}

Jeg har fået noget, der minder om en åbenbaring, tror jeg.. I hvert fald har jeg fundet ud af, at Valsemøllens glutenfrie bagemixes kan meget mere, end hvad der blot lige står på kartonen! 😂

Forleden prøvede jeg at mikse deres lavproteinmix med havreklid, og det gav bare et skønt groft resultat med noget mere struktur. Dét var jeg vild med. For i sig selv er det blå bagemix meget “fluffy” og blød og er dermed et perfekt alternativ til et glutenholdigt basic franskbrød. Personligt kan jeg dog godt lide, at der er mere tekstur at arbejde med for tænderne, hvorfor de nyopdagede hjemmeimproviseringer er helt perfekte! 😍

Da jeg udover Valsemøllens havreklid også havde deres rugkerner liggende, tænkte jeg, at det kunne være super sjovt at forvandle det oprindelige meget lyse melmix til noget, der minder om rugboller! Så de varmebehandlede rugkerner – som dermed er klar til brug direkte fra posen – blev sammen med havreklid og græskarkerner tilsat kartonens indhold, og det færdige resultat blev altså fabelagtigt! – At det er hamrende nemt og simpelt at gå til, er jo selvfølgelig et åbenlyst plus! 😉

Et lille obs er, at bagværket selvfølgelig ikke længere er glutenfrit, når rugkernerne tilsættes. Ønsker man udelukkende et glutenfrit resultat, kan rugkernerne blot undlades og opskriften følges, som den ellers er 😊

Til 12-15 boller:

Start med at opløse gæren i det lunkne vand og rør så olie og salt ud deri. Tilsæt de resterende ingredienser og rør grundigt sammen med en dejskraber – tag hænderne i brug for at få det ordenligt æltet sammen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter og placér så 12-15 boller på en bradepande beklædt med bagepapir ved hjælp af en spiseske (hjælp til med fingrene). Drys med grovvalsede havregryn og bag ved 200°C/varmluft i ca. 15 minutter. Sæt efterfølgende bollerne til afkøling på en rist før nydelse ❤️

Obs: jeg opbevarer mine boller i en lufttæt frostpose i køleskabet. Da de har tendens til at blive lidt “tørre” i det (jeg tænker, der sker det samme ved opbevaring ved stuetemperatur), anbefaler jeg en tur på brødristeren, når resterne skal nydes – så bliver bollerne lækre svampede og sprøde igen 😍

2 kommentarer

 • VenterPaaVinBlog

  Det lyder virkelig godt – er både glad for stenalder brød og lagkagehuset’s chokorug, og ja – af mørk chokolade. Så mon ikke, jeg ville elske dem her også :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • FitFoodbyFine

   Tusinde tak! – Og mmm, jeg tror bestemt, du vil kunne lide disse også så! – De er noget mere svampede og “brødagtige” end stenalderbrød, synes jeg; jeg er kæmpe fan 😍

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde quinoabøffer