Veganske karamelsnitter

Svampet krydderkage med banan & kaffe – og en lille snak om bæredygtige kaffekapsler

{Reklame for Get Coffee}

Altså jeg ved ikke, om jeg er den eneste, der har været i noget, der minder om julestemning siden i sommers.. Faktisk har jeg bare ventet på, at det blev nogenlunde legitimt at proppe kanel og andre krydrede sager i mine kreationer.. Og nu hvor kalendereren rent faktisk siger under en måned til december, så må det vel i grunden være på høje tid at få hevet kanelen ned fra hylden, ikke sandt? 😜

Som sagt, så gjort! Så hermed årets første julestemningssag på los bloggos – og en ret så lækker en af slagsen, skulle jeg hilse og sige. For udover at varme, søde noter af decembersmag rammer dig fra første bid af, så bliver du også mødt af en hamrende moist konsistens, som er åh så vanedannende at sætte tænderne i! 😍

Krydderkagen her er baseret på bananer, havregryn og ristede hasselnødder, og så har jeg faktisk også – kæmpe trommevirvel – tilsat hasselnøddekaffe! Ja, du læste rigtigt: hasselnøddekaffe! Det findes faktisk og kan fås hos Get Coffee, som jeg er så mega beæret over at være indgået et samarbejde med. De forhandler hele otte forskellige varianter af kaffekapsler, hvoraf to af dem er med henholdsvis vanille– og hasselnøddesmag. Såå lækkert altså! Derudover er Get Coffee super miljøbevidste og har derfor intet aluminium eller ikke-nedbrydeligt plast involveret i deres kapsler, som derimod er 100% bionedbrydelige! – Dét er jeg kæmpe fan af ❤️

Nå, tilbage til kagen, som du helt sikkert bliver nødt til at give et skud en af dagene! For slet ikke at tale om alle de adventssøndage, vi går i møde, som også sagtens kunne være en lejlighed til at nyde kreationen her 😇

Til et fad på 22 x 25 cm:

Start med at brygge kaffen, så den er klar. Blend så havregryn og hasselnødder til mel og tilsæt alle de øvrige ingredienser. Blend indtil helt cremet og ensartet og smag til, om den mangler sødme eller salt. Hæld så dejen over i et fad beklædt med bagepapir og pynt med en ekstra banan på toppen, som er flækket på tværs til tynde skiver. Hak lidt ekstra hasselnødder og drys så dem på til sidst. Tryk toppingen let ned i overfladen, og bag kagen ved 200°C/varmluft i 30 minutter. Placér derefter kagen med bagepapir på en rist – befriet fra fadet – så den kan sætte sig under afkøling. Opbevar eventuelle rester i en lufttæt beholder i køleskabet ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske karamelsnitter