Brændte mandler med kokos- & daddelsukker

Sundere brunsviger – Sukkerfri, glutenfri & vegansk

{Reklame for Simple Life by Trope}

Nu hvor jeg er ærkefynbo, giver det jo næsten sig selv, at jeg ikke kan have en madblog uden også lige at have et take på en klassisk fynsk brunsviger liggende på sitet. Så NU måtte det være! 😇

Og det er faktisk takket være mit samarbejde med Trope, at jeg har givet mig i kast med at nyfortolke brunsvigeren – og så i en både “sund” og vegansk udgave! Jeg har nemlig udskiftet det raffinerede sukker med de mere naturlige daddelprodukter, som Trope netop har fået i sit sortminet, ligesom at jeg har anvendt plantebaseret smør og mælk i stedet for det animalske 😊

Det er det mildere daddelsukker, jeg har anvendt i selve kagebunden, mens det smækre nas – som vi altid har kaldt toppen på brunneren i min familie – indeholder den intense daddelsirup. – Faktisk er brunsvigeren en overraskende nem kage at bikse sammen. Her hvor jeg har gjort den både glutenfri og vegansk, har jeg således blot vendt blendet havregryn sammen med blødt plantebaseret smør, lun havremælk, gær og daddelsukker, mens den søde top består af sammensmeltet vegansk smør, kokossukker og lidt daddelsirup og havremælk 😍

Til et fad på 20 x 30 cm:

BUND

TOP

BUND: Start med at blende havregrynene til helt fint mel, og hæld det over i en skål, hvor salt også røres i. Lun havremælken, til den er lillefingerfingervarm, og smuldr gæren ud deri. Når gæren er opløst, røres daddelsukkeret også i mælkeblandingen. Prop det bløde smør i melblandingen, og hæld derefter også mælkeblandingen i. Vend det hele godt sammen til en ensartet dej – brug gerne hænderne til at ælte med – og tryk så dejen ud i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve i 40 minutters tid under et klæde.

TOP: Når hævetiden er ved at være ovre for brunsvigerbunden, proppes smør og kokossukker i en kasserolle, hvor det smeltes sammen til en ensartet flydende masse ved middelvarme. Når kokossukkeret er smeltet, tilsættes daddelsiruppen og til sidst et par spsk. havremælk for at fortynde den tykke sirupsmasse en smule. Lav en masse fordybninger med vædede fingre i dejen, og hæld så smørblandingen henover. Bag brunsvigeren ved 200°C/varmluft i 12-15 minutter på nederste rille i ovnen, og lad den sætte sig under afkøling inden nydelse. Opbevares overdækket ved stuetemperatur ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brændte mandler med kokos- & daddelsukker