Glutenfri drømmekage sødet med kokossukker og daddelsirup

Energibarer med vilde jordnødder & hasselnøddesmør

{Reklame for KoRo}

Har du nogensinde hørt om vilde jordnødder? Nå ikke? – Det havde jeg faktisk heller ikke, før jeg støtte på dem hos KoRo for ikke så længe siden. Og både navnet og udseenedet på dem var simpelthen for spændende og smukt til ikke at bestille dem hjem og give dem et skud 😇

Faktisk synes jeg, at de vilde jordnødder minder ret meget om den kendte jordnød – hos de vilde er den tynde hinde af skind blot smukt og nærmest kunsterisk marmoreret, mens smagen er både mild, cremet og lidt mindre bitter sammenlignet med den “almindelige” jordnød. Jeg er fan! 😋

Har du endnu ikke lagt vejen forbi KoRo, så er du altså gået glip af et ægte madmekka, hvor alverdens nødder, smørbare mousser, salte og søde snacks samt plantebaserede drikkevarer – og meget meget mere – pryder side efter side derinde 😍 Og du vil med garanti falde over noget, du aldrig har hørt om samt noget, du aldrig har vidst, at du stod og manglede i dit køkkenskab 😂

Energibarerne her er baseret på bare fire ingredienser – nemlig vilde jordnødder, hasselnøddesmør (også fra KoRo og noget så smagfuld!), kokosmel og dadler. Og slutteligt er de dyppet i lidt choko selvfølgelig 😇

Til et fad på cm 22 x 15 cm:

Overtræk:

  • 90 g. mørk chokolade
  • 2 tsk. kokosolie

Prop alle ingredienserne i en foodprocessor og blend med et par stop undervejs for at skrabe siderne. Når massen begynder at klistre samme, proppes den over i et lille fad/en form beklædt med film, hvor den trykkes ud i et jævnt lag (brug noget af filmen som låg til at trykke ovenpå). Sæt den store bar på køl i nogle timer, og smelt derefter mørk chokolade sammen med kokosolie. Skær baren ud i mindre barer, og vend disse i chokoladen. Opbevar efterfølgende barerne i en lufttæt beholder på køl ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri drømmekage sødet med kokossukker og daddelsirup