Svampede bananmuffins med lækker daddelganache

Rawbarer med kanelkaramel

{Reklame for Simple Life by Trope}

Vi er hermed trådt ind i den årstid, som tillader, at jeg propper kanel i samtlige snacks og sager, som jeg kreerer i køkkenet – og jeg knuselsker det! 😍

Derfor var det da også klart, at den første opskrift, som skulle udvikles i mit nye køkken (har man fulgt med i stories på IG, ved man, at kæresten og jeg netop er flyttet i ny lejlighed), netop måtte indeholde efterårskrydderiet over dem alle: Nemlig kanel!

Disse rawbarer er lavet i samarbejde med Trope, hvor jeg har anvendt deres deglet noir-dadler, som er mere tørre og syrlige i smagen end de friske med sten, som jeg normaltvis anvender i mine opskrifter. Men overhældt med kogende vand, “fremprovokeres” den bløde konsistens, som så fungerer ideelt som base til en cremet karamel 😇

Under kanelkaramellen er der en bund, som er lavet på blot to ingredienser – nemlig havregryn og dadler. Og her er det de velkendte juicy dadler, som vi kender fra papæskerne i supermarkedet, der er anvendt. Netop disses intense sødme gør, at det kun er lækkert, at deglet noir-dadlerne ikke er lige så søde i det, da der da er en bedre kontrast bund og karamel imellem 😋

Til en form på ca. 12 x 20 cm:

BUND

  • 200 g. friske dadler (udstenet vægt)
  • 150 g. havregryn

KANELKARAMEL

  • 150 g. deglet noir-dadler (de udstenede let tørrede dadler, som ligger i pose i supermarkedet)
  • 80 g. peanut butter
  • 2 tsk. kanel
  • Kogende vand til at dække dadlerne med
  • Salt

OVERTRÆK

Start med at koge noget vand, som du hælder hen over de “tørre” deglet noir-dadler, til de er dækket. Lad det stå sådan, mens du laver bunden.

BUND: Bruger du grovvalsede havregryn start da med at blende dem let, før du tilsætter de udstenede dadler og blender det sammen til en ensartet klistret masse, som kan trykkes ud i en filmbeklædt form. Brug evt. noget af filmen som “låg” for at kunne trykke bunden ordentligt, plant ud i formen. Sæt bunden på køl, mens du laver karamellen.

KARAMEL: Hæld både de udblødte dadler og det kogte vand i din blender sammen med de resterende ingredienser. Blend med et par stop undervejs for at skrabe massen sammen og smag den til, når karamellen er helt glat og fri for klumper. Smør den derefter oven på bunden og sæt det hele i fryseren i et par timer, indtil karamellen har sat sig, således at den store “bar” kan skæres ud i mindre barer.

CHOKOLADEOVERTRÆK: Smelt den mørke chokolade over et vandbad sammen med kokosolien. Lad gerne de udskårne barer stå i fryseren, mens du overtækker et par stykker af gangen, således at karamellen er så fast som muligt, når baren overtrækkes. Når alle barerne er overtrukket, lader du sem sætte sig på køl, før de nydes og sidenhen opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampede bananmuffins med lækker daddelganache