Bananbrød med kakao & valnødder
Mmm.. Et “kaget” brød går da også an 😀
Efter at have smagt dette fantastisk smagfulde brød må jeg bare konstatere, at bananer ALTID bør være at finde i frugtskuffen! Begrænsningerne med de gule labaner er jo totalt fraværende, og fantasien kan i sandhed få frit løb!
Igen igen har jeg altså tryllet med denne vidunderfrugt – og som gældende for mine cookies er det endnu engang blot et plus, hvis bananerne er på det meget modne stadie! 🙂
Spis brødet som det er, smør syltetøj på eller forkæl dig selv med lidt avotella på dit friskbagte dessertbrød 😉
Til 1 brød brugte jeg:
- 4 bananer (svarede i mit tilfælde til 526 g) (+ 1 til pynt)
- 4 dl. havregryn
- 1 dl. soyamælk (eller din foretrukne variant)
- 3,5 spsk. kakaopulver
- 8 hele valnødder (+ 3 til pynt)
Start med at blende de fire bananer til en ensartet masse. Hæld den i en skål hvor du pisker kakaopulveret godt ud i mosen. Vend nu med en dejskraber havregryn i dl. for dl. og tilsæt dernæst mælken. Pisk dejen godt sammen og vend til sidst de hele valnødder i massen. Hæld hele molevitten i en brødform beklædt med bagepapir, flæk en banan og læg oven i dejen og pynt med flere valnødder. Bag dit brød ved 180°C i ca. 55 min. hvorefter du lader det afkøle på en bagerist. <3
Ingen kommentarer endnu