Bananbrød med kakao & valnødder

Kokosmakroner med julens krydderier

Saftige makroner med smag af jul <3

Det er ingen hemmelighed, at jeg er særdeles vild med kokos – og det i alle afskygninger! Jeg elsker simpelthen den karakteristiske smag, den lækre nød har, og inkorporerer den gerne, hvor end jeg kan komme af sted med det. Kokosmel er derfor altid at finde i mit køkken, og bedst af alt er jo, at det hverken er en dyr spise eller besværlig råvare at få fingrene i!

Disse minimakroner kan du variere i det uendelige med hensyn til ønsket smag, men i julens anledning har jeg altså valgt at give de små hapsere et “december -touch” i form af månedens lækre krydderier 🙂

Udover de kraftfulde krydderier indgår min hjemmelavede karamel også i opskriften, hvilket bidrager med en fantastisk sødme, ligesom det er tilfældet i mine rå brunkager. Karamellen er simpelthen det nemmeste at lave og er samtidig utrolig taknemmelig at arbejde med. I denne opskrift fungerer den som bindemiddel og gør dejen såvel saftig som modellerbar.

Til 34 minimakroner skal du bruge:

  • 1 portion karamel
  • 3 dl. kokosmel
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike

Start med at lave karamellen. I en skål blander du alle andre ingredienser (kokosmel og krydderier). Vend nu karamellen i massen og brug til sidst hænderne til at få mikset dejen godt. Nip små stykker af klumpen som du triller til kugler i hænderne, hvorefter de formes til pyramider. Bag dine makroner ved 180°C i ca. 10 minutter (hold øje med at de ikke bliver brændte og skru evt. ned til 150°C de sidste 2 minutter efter de har fået farve). Sæt til afkøling og nyd dine saftige, julede makroner <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananbrød med kakao & valnødder