Stenalderbrød med oregano & figenstang

Simple stenaldermuffins med ristet kokosmel

{Sponsoreret indhold}

Har I set de super smarte stenalderbrødsblandinger, Toftkær for nyligt har lanceret?! Hele fire økologiske blandinger er blevet en del af sortimentet – og alle er de lavet på 100% rene råvarer! Det eneste, man selv skal gøre, er at tilsætte æg, olie og eventuelle krydderier, og så er der altså friskbagte sager på nærmest ingen tid! – Jeg er fan ?

Faktisk er det, der tager længst tid, ventetiden, mens kreationerne bager sig lækre sprøde og knasende i ovnen! Ellers tog det mig blot små 10 minutter at forberede selve dejen, smække denne i muffinsforme og sidenhen ind i den varme ovn ?

Stenalderblandingen, jeg har anvendt til opskriften her, er den med hasselnødder og græskarkerner, og så har jeg selv tilsat Toftkærs ristede kokosmel, som giver en skøn smag til den færdige muffin! Men kun fantasien sætter grænser! – Ville man lave en udelukkende salt muffin, kunne man eksempelvis også tilsætte oliven, soltørrede tomater eller skønne krydderier til basisposen ?

At lave disse stenaldermuffins kræver nærmest intet udstyr. Alt, du skal bruge, er nemlig blot en skål og en dejskraber og så ellers de forme, du vil bage dine brød i. Kreationen kan også sagtens laves til et stort brød – da vil bagetiden blot være den dobbelte ?

Til 12 muffins:

Vend alle ingredienser sammen i en skål med en dejskraber og fordel så dejen i 12 muffinsforme (jeg brugte silikone). Bag muffinsene ved 160ªC/varmluft i 30-35 minutter og befri så straks de færdige muffins fra formene for at lade dem afkøle på en bagerist. Opbevar de afkølede muffins i en tætlukket frostpose på køl ?

*På posen anbefales det at anvende 3 æg, men da jeg ikke er så meget til den “æggede” konsistens, bruger jeg blot 2. Vær dog opmærksom på, at det grundet dette godt kan “drysse” en del, når muffinsene skæres og spises; smag og konsistens er dog stadig skøn! ?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stenalderbrød med oregano & figenstang