Sommerlige & simple vegetarretter

Simpel, sund & sødmefuld banankage

Reklame for Pillivuyt

Hvis der er noget, jeg har cravet her på det sidste, så må det i den grad være banankage! Well, bananbrødet er også en savnet spise, men når nu mine opskrifter på henholdsvis kagen og brødet minder ret meget om hinanden, indfrier denne kreation mine cravings ganske fint 😉

Faktisk synes jeg, at det er pænt længe siden, at jeg sidst har bragt en banankage eller et bananbrød herinde på bloggen! For ser man tilbage i arkiverne, vidner disse da om, at jeg har en særligt forkærlighed for dette bagværk.. Så når nu et par modne bananer blot lå der i køleren og kiggede på mig, var det eneste rigtige jo ganske enkelt at trylle dem om til kage 😍

Kagen er beriget med ristet kokosmel, intens mørk chokolade og er udover bananer sødet med kokossukker. Mmm.. Og så er teksturen perfekt “chunky” at tygge sig igennem 😋

Det er desuden mit fine Pillivuyt-fad, som jeg har tilberedt kagen i. Det rektangulære fad fra Toulouse-serien er både ildfast, frostsikkert og særdeles holdbart! Fadet fås også som kvadratisk i forskellige mål. Jeg er hamrende begejstret for mit nye porcelæn, og jeg har især brugt fadet hér som melonfad hen over sommeren. Dét funker det ligeledes perfekt til 😊

Til et fad på 22 x 25 cm:

Start med at brække bananer i mindre stykker og prop dem i en blender/foodprocessor sammen med de resterende ingredienser undtagen chokoladen. Blend med et par stop undervejs for at skrabe massen sammen. Konsistensen skal være cremet, så justér evt. med mere mælk, hvis dejen er for “kompakt”. Smag til, om der er nok kakao og kokossukker til stede. Når smag og konsistens er som ønsket, hældes dejen over i et ildfast fad/en bageform beklædt med bagepapir, og der pyntes med den sidste banan skåret i skiver samt grofthakket chokolade. Tryk toppingen let ned i overfladen med en dejskraber og bag så kagen ved 200°C/varmluft i 20-25 minutter. Lad banankagen sætte sig under let afkøling, før der skæres i den. Opbevar eventuelle rester i en lufttæt beholder på køl ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerlige & simple vegetarretter