Isdessert med raw nøddebund | Raw ice cream dessert with nut crust

Svampet madbrød med urter | Spongy bread with herbs

Et glutenfrit madbrød til enhver lejlighed <3 (English recipe below)

Nu hvor grillsæsonen så småt er over os, er der næsten ikke noget mere synonymt med de røgede fødevarer som et lækkert, krydret madbrød!

Jeg fik lyst til at lege lidt med æstetikken, så for at skabe lidt ekstra fryd for øjet proppede jeg et par friske tomater ned i dejen, inden herligheden kom i ovnen. Ikke nok med at tomaternes sundhedsprofil stiger markant ved opvarmning, så elsker jeg personligt den sødme, som varmen får frem i den røde frugt.

Selv tilberedte jeg som nævnt brødet i ovnen, men det kan helt klart også bages på grillen, hvilket, jeg er sikker på, bliver gjort et par gange over sommeren, hvor der skal leges løs med såvel grønt som krydderier! Med hensyn til bagetid på grillen kan jeg dog ikke give noget klart svar endnu 😉

Det er super simple ingredienser, der som udgangspunkt skal til, og så er det ellers bare med selv at gå i tænkeboks i forhold til smagsresultatet. Jeg tænker, at peberfrugt ville være en lækker mulighed i stedet for tomat næste gang!

Til en lille bradepande skal du bruge / For one small baking pan you’ll need:

  • 250 g. havregryn / 250 g quick oats
  • 150 g. solsikkekerner / 150 g sunflower seeds
  • 5 små æg (eller 4 store) / 5 small (or 4 large) eggs
  • 2 dl. vand / 2 dl / 200 ml water
  • 2 spsk. jordnøddeolie (kan udelades) / 2 tbsp peanut oil (optional)
  • 1 spsk. oregano (tørret) / 1 tbsp oregano (dried) 
  • 1 spsk. basilikum (tørret) / 1 tbsp basil (dried)
  • 0,5 spsk. timian (tørret) / 0,5 tbsp thyme (dried)
  • 0,5 tsk. salt / 0,5 tsp salt
  • Tomater + timian til pynt / Tomatoes + thyme for “garnish”

Start med at blende gryn, kerner og krydderier til en ensartet melmasse. Hæld så denne over i en skål hvori du klækker æggene ud og vender sammen med melet (jeg brugte en dejskraber). Tilsæt olie, hvis du bruger det, og vend til sidst vandet godt ind i massen. Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld den våde og let klæbrige dej deri. Fordel et par tomater i massen og drys lidt timian over. Bag brødet ved 180°C i ca. 15 minutter og lad det derefter afkøle. Opbevares sidenhen i en tætlukket pose på køl <3

English:

First up: blend oats, seeds and spices until a fine and even flour mix appear. Pour this into a bowl and add the eggs. Mix it as well as you can with a spatula – then add oil (if you use that) and at last the water. Incorporate it all very well (the dough will be wet and a bit sticky) and pour it into a small baking pan lined with parchment paper. Pop a few tomatoes into the dough, sprinkle with some thyme and bake the bread at 180°C for about 15 minutes. Let set completely on a cooling rack – and store in the fridge afterwards <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Isdessert med raw nøddebund | Raw ice cream dessert with nut crust