Granola clusters med kanel | Granola clusters with cinnamon

Chokolademuffins med havregrød & peanut butter | Chocolate muffins with oatmeal & peanut butter

Mums! Intens chokoladesmag og mindre madspild <3 (English recipe below)

Jeg elsker, når man kan få lækre nye sager ud af rester, som alternativlt blot var endt i skralderen. For den enorme madspild, vi desværre har herhjemme – men heldigvis arbejder stærkt imod – vil jeg også gøre mit for at mindske!

Denne gang var det en lille rest havregrød, som blev tilovers efter gårsdagens portion, og med det samme tænkte jeg, at denne ville fungere som en god grund til et lækkert bageprojekt.

Og nøj, hvor havde jeg ret 😉 For disse muffins smager virkelig lækkert og har den skønneste, svampede midte! Ingredienserne er få og kan varieres alt efter smag og behag. – Skift eksempelvis kakaopulver ud med kanel eller vanille og brug eventuelt mandelsmør frem for peanut butter 🙂

Til 9 stk. skal du bruge / recipe serves 9 muffins:

  • En rest havregrød (ca. 200 g.) / some leftover porridge (approx. 200 g)
  • 60 g. peanut butter / 60 g peanut butter
  • 20 g. kakaopulver / 20 g cocoa powder
  • 1 dl. mælk (din foretrukne variant) / 1 dl / 100 ml milk of choice
  • 3 æg / 3 eggs
  • 2 tsk. EASIS Perfect Sød  / 2 tsp (liquid) sweetener of choice (amount will depend on the sweetener you use so taste test a bit 😉 )
  • Usaltede peanuts til pynt / Unsalted peanuts for “garnish”

Prop alle ingredienserne i din foodprocessor og blend til en ensartet flydende masse. Skrab eventuelt kanterne et par gange med en dejskraber. Hæld dejen i muffinsforme af silikone – placér eventuelt disse i en bradepande beregnet til muffins eller blot på en almindelig bradepande – og pynt med peanuts. Bag dine muffins ved 200°C i 15 minutter, vend dem med det samme forsigtigt ud af formene og lad dem så afkøle helt på en bagerist <3

English:

Pop all the ingredients into your food processor and blend until you have a homogeneous and liquid “dough”. You might want to scrape down the sides of your blender a few times to get it all well incorporated. Scoop the dough into 9 silicone muffin cups (preferably placed in a muffin pan so that they’ll keep their shape; alternatively you can just put the cups in a regular baking pan) and decorate with some peanuts on top. Bake your muffins at 200°C for 15 minutes, pop them carefully out of the muffin cups right away and let them cool on a cooling rack. Store the muffins in an airtight container in the fridge afterwards <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Granola clusters med kanel | Granola clusters with cinnamon