Jordbær-rabarbersorbet

Raw snickers

Sødt, salt, snasket og skønt! <3 (English recipe below)

Dette bud på en snickers besidder simpelthen alt, hvad man kunne ønske sig i forhold til en uimodståeligt tilfredsstillende snack!

For ikke nok med at smagen er i top (lækkerheden indeholder peanut butter, så hvad andet kunne man forestille sig?..), så har disse snickers også bare de lækreste konsistenser kørende for sig. Først og fremmest får man en lækker “chewiness” fra bunden, et snasket og crunchy mellemlag i form af den hjemmelavede peanutkaramel og til at toppe hele herligheden af får tænderne en lækker sprød chokoladetop at gnave sig igennem.

Hvis hverken ovenstående afsnit eller billederne har fået dit mundvand til at løbe endnu, så hjælper det måske lidt at vide, at disse snickers ikke kræver alverden – hverken i forhold til ingredienser eller forberedelsestid 🙂

Min kærlighed til peanut butter er tidligere blevet udtrykt i andre opskrifter på bloggen – eksempelvis i min cookiekreation og mine to fudgeopskrifter: her og her. Jeg er virkelig af den overbevisning, at det gyldne smør bare aldrig skuffer og nærmest kan redde ethvert projekt fra at komme på afveje. Peanut butter is just always to the rescue! 😉 – Men nok udenomssnak – lad os komme til opskriften!

Til en form med målene 10 x 16 cm. skal du bruge / for a 10 x 16 cm baking tin, you’ll need:

BUNDEN / BASE:

  • 150 g. friske dadler (vægt uden sten) / 150 g fresh dates, pitted
  • 150 g. mandler / 150 g almonds

KARAMELLEN / CARAMEL:

  • 120 g. friske dadler (vægt uden sten) / 120 g fresh dates, pitted
  • 70 g. peanut butter (her: crunchy) / 70 g peanut butter (I used crunchy)
  • 1 dl. vand / 1 dl water
  • Usaltede peanuts til drys / unsalted peanuts

CHOKOLADEN / CHOCOLATE:

BUNDEN: Blend de udstenede dadler og mandlerne i din foodprocessor indtil massen bliver klæbrig og kan samles. Tryk den ud i en filmbeklædt form og sæt i fryseren mens du laver karamellaget.

KARAMELLEN: Prop alle ingredienser (undtagen peanuts) i foodprocessoren og blend indtil cremet og ensartet. Smør karamellen på bunden og drys et par peanuts derover. Lad den gerne sætte sig et par timer på køl før du laver chokoladelaget.

CHOKOLADEN: Smelt 4-5 spsk. kokosolie ved laveste varme og rør kakaopulver ud deri (brug en lidt større mængde kakaopulver kontra olie for en tykkere og fastere chokoladekonsistens). Smag til med sødning (chokoladen vil tykne yderligere ved brug af Easis Sød, så hav gerne en tyndere konsistens inden tilsætning af denne) ved at tilsætte nogle gode ?strint? af sødemidlet ? ca. halvdelen af kakaomængden. Hæld den færdige ?chokoladesauce? “kagen”, bank formen hårdt mod bordkanten så chokoladesaucen lægger sig plant og lad den så sætte sig et par minutter på frys. Når chokoladen er sat, skæres Den store snickers ud i mindre stykker med en skarp, VARM kniv. ? Har den nået af fryse helt, skal den optø lidt i køleskabet inden udskæring. Opbevares sidenhen i en lufttæt beholder på køl <3

English:

THE BASE: Blend the pitted dates and the almonds in your food processor until a bit sticky. Press the base into a plastic tin lined with plastic wrap and put in the freezer while making the caramel.

CARAMEL: Pop all the ingredients (except from the peanuts) in the food processor and blend until creamy and homogeneous. Spread the caramel un top of the base and let set in the fridge for a few hours before making the chocolate layer.

CHOCOLATE LAYER: Melt 4-5 tbsp coconut oil on the stove over real low heat. Add cocoa powder (a slightly larger amount than coconut oil in order to get a thicker texture) and incorporate it well with the oil. At last you add your sweetener of choice and when desired taste is reached, you pour the ?sauce? onto the big bar and knock the plastic tin against the surface of the kitchen counter. Pop in the freezer for a few minutes until set. When the chocolate has hardened you cut the big snickers into smaller ones with a sharp and WARM knife (to make the cut easy). If the bar is completely frozen, let defrost for a few minutes in the fridge before slicing. Store the snickers in an airtight container in the fridge afterwards <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbær-rabarbersorbet