Bananbrød med kokos | Banana bread with coconut

Raw kage med havtornganache | Raw cake with sea buckthorn ganache

Lækker og snasket kage med nordens citron – og rabatkode! (English recipe below)

Jeg har været så heldig at modtage nogle super lækre produkter fra EARTH nordic – en splinterny dansk virksomhed, som vil gøre sit for at gøre lækre, sunde og næringsrige produkter tilgængelige for danskerne til overkommelige priser. – Og det er jeg SÅ fan af!

Et af de fantastiske produkter, de har i deres sortiment, er det syrlige pulver af bærret havtorn, som jeg har brugt i denne raw kage. – Og den besidder bare det hele: et godt bid og perfekt crunch i form af en nøddebund og en fløjlsblød chokoladeganache på toppen som på en og samme tid er sød og dejlig frisk takket være havtornpulveret.


div>

Pulveret af den syrlige plante, som også betegnes “nordens citron”, er sprængfyldt med vitaminer, især C-vitamin, antioxidanter samt de sunde omega-3 og omega-7 fedtsyrer! Der er altså al mulig god grund til at give sig i kast med denne “superfood” 😀

Til en form med målene 10 x 16 cm. skal du bruge / for a 10 x 16 cm baking tin, you’ll need:

BUND / BASE:

  • 150 g. friske dadler (vægt uden sten) / 150 g fresh dates, pitted
  • 100 g. valnøddekerner / 100 g walnut kernels
  • 50 g. mandler / 50 g almonds

CHOKOLADEGANACHE / CHOCOLATE GANACHE:

  • 150 g. friske dadler (vægt uden sten) / 150 g fresh dates, pitted
  • 2 spsk. kakaopulver / 2 tbsp cocoa powder
  • 3 tsk. havtornpulver / 3 tsp sea buckthorn powder
  • 1,5 dl. vand / 1,5 dl water

BUNDEN: Prop alle ingredienserne i din foodprocessor og blend indtil nogenlunde finthakket. Når komponenterne begynder at samle sig, og massen bliver let klæbrig, trykkes bunden ud i en filmbeklædt form og sættes i fryseren, mens ganachen laves.

GANACHEN: Prop alle ingredienserne i foodprocessoren og blend med et par stop undervejs for at skrabe siderne. Når massen er cremet og ensartet, hældes denne over bunden og sættes atter på frys. Når kagen har sat sig nogenlunde, skæres den ud i mindre stykker og opbevares sidenhen på køl i en lufttæt beholder <3

English:

THE BASE: Pop all the ingredients into your food processor and blend until finely chopped. When the components are combined and the base is a bit sticky, you press it into a baking tin lined with plastic wrap and set in the freezer while making the ganache.

THE GANACHE: Place all the ingredients in your food processor and blend with a few stops in order to scrape down the sides. When the ganache is creamy and homogeneous you pour it over the base and let set in the freezer. When the cake is more or less set, you cut into pieces and store in an airtight container in the fridge afterwards <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananbrød med kokos | Banana bread with coconut